FeaturedKIBRIS

Limasollular deniz kirliliği konusunda şikayetçi

Limasol’da yaşayanlar kentin kıyı şeridi boyunca artan deniz kirliliğinden endişe ediyor.
Sahile gidenler ise dayanılmaz boyutlara ulaşan deniz kirliliğini protesto etti.

Limasollular, Phileleftheros gazetesine durumun kritik hale geldiğini ve insanların sıcaktan kaçarak serinlemek için denize geldiğinde, kirli sular ve kıyı şeridini kaplayan inatçı köpükler nedeniyle kıyıda kalmak zorunda olduklarını söyledi.

Durum, geçen hafta sonu birkaç olayın bildirilmesiyle doruk noktasına ulaştı.

“DENİZDE KÖPÜKLÜ KAHVERENGİMSİ LEKE…”
Cumartesi sabahı, “Thalassaki” bölgesinde, sahile gidenler suda köpüklü kahverengimsi bir leke görünce denize girme planlarından vazgeçtiler. Ertesi gün benzer bir olay yaşandı. Denize gidenler, Dassoudi sahil bölgesinde suya girmeden önce denizin kirlilikten arındırılmasını bekleyerek saatlerce kumsalda beklemek zorunda kaldıkları belirtildi.

Gazete konuyla ilgili açıklama için Limasol Belediyesine ulaştı. Belediyeden bir yetkili, deniz temizliğini sürdürmekle sorumlu iki gemi tarafından Cumartesi öğleden sonra yapılan devriye gezilerinin ardından kirlilikten haberdar edildikleri bilgisini verdi.

Yetkililer, münferit bir olay gibi göründüğünü ileri sürdükleri ve halka su kalitesini sağlamak için düzenli analizler ve numune alımı yapıldığı konusunda güvence verdikleri kaydedildi. Yetkililer bugüne kadar su kalitesini etkileyen herhangi bir mikrobiyolojik kontaminasyon tespit edilmediği açıkladı.

TOPLANTI YAPILIYOR
Kıbrıs Rum Denizcilik Bakan Yardımcısı Marina Hadjimanolis’in talimatıyla, bugün ilgili yetkililerin konuyu ele almak ve deniz kirliliğiyle mücadele etmek için biraraya geleceği bildirildi.

Limasol Belediyesi’nin kirliliği takip etmek ve kirlilikle mücadele etmek için aktif olarak görev yapan iki gemisi bulunuyor. Bir gemi, denizde yüzenler için belirlenmiş bölge ile demirleme yeri arasındaki deniz alanında gözetleme görevlerini yürütürken, diğeri ise yüzücüler alanında bulunan herhangi bir kirliliğe müdahale etmeye ve derhal ortadan kaldırmaya hazır olarak sahil yolu boyunca işlev yapıyor.


Benzer Haberler

12. Uluslararası Kıbrıs İşçi Filmleri Festivali başlıyor

Voice Kıbrıs Haber

Sahte pasaporttan tutuklanan karı koca mahkemeye çıkarıldı!

Voice Kıbrıs Haber

ABD Merkez Bankası (Fed) faiz kararını açıkladı

AA

Kıbrıs’ın Kanatları sergisi YDÜ’de yarın ziyarete açılacak

Voice Kıbrıs Haber

Lefke Polis Karakolu telefon hatları devre dışı kaldı

Voice Kıbrıs Haber

Güney Kıbrıs mahkemelerinde ABD-Rusya gerilimi

TAK