FeaturedKIBRIS

Güney Kıbrıs sahillerinde cankurtaran sıkıntısı yaşanıyor

Güney Kıbrıs’ta örgütlü bulunan İşçi sendikası Pasyek Peo, Kıbrıs sahillerinde cankurtaranların yetersiz olduğu uyarısında bulundu.

Sendika, yerli ve yabancı turistlerin adanın sahillerine akın ettiği yoğun yaz döneminde, birçok sahilde yetersiz sayıda cankurtaran bulunduğunu , bazılarında ise hiç cankurtaran olmadığını belirtti.

18 CANKURTARAN KULESİ KAPALI

Sendika, Güney Kıbrıs genelinde sekizi Mağusa , yedisi Limasol ve üçü Larnaka ilçesinde olmak üzere toplam 18 plajda cankurtaran kulelerinin kapalı kaldığını da kaydetti.

Diğer plajlarda ise tüm plajdan sorumlu tek bir cankurtaran olduğu belirtildi . Bu durumun, hem sahile gidenlerin hem de cankurtaranların hayatını ciddi tehlikeye attığına dikkat çekildi.

Sendika, cankurtaran kulesi olmayan plajlar olduğu gibi, cankurtaranların güvenliği için uygun olmayan, işlevsiz ve gerekli korumayı sağlamayan kulelerin de bulunduğunu aktardı.

BAKANLIĞA UYARI “ DERHAL ÖNLEM ALIN”
Bahsi geçen çalışma koşullarının cankurtaranlık mesleğine olan ilginin azalmasına yol açtığı ve bunun da cankurtaran yetersizliği durumunu yarattığı görüşü ortaya kondu.

Sendika, cankurtaran sektörünü ilgilendiren tüm konuların yeniden kapsamlı ve derinlemesine tartışılmasının zorunlu olduğunu belirterek , Kıbrıs Rum İçişleri Bakanlığı’nı sorunun çözümü için müzakereye davet etti.

Cankurtaranı olmayan tüm plajlarda, tam ve yeterli personel bulunması için Bakanlık tarafından derhal tüm önlemlerin alınması istendi.



Benzer Haberler

LTB sınırlarındaki su tahlil sonuçları temiz çıktı

Voice Kıbrıs Haber

Kalecik III Sözleşmesi hakkında hazırlanan çalışma Sayıştay Başkanlığı’na sunuldu

TAK

Son 7 yılın en büyük Güneş patlaması gerçekleşti

TAK

Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi Kalkındırma Derneği’nin genel başkanlığına Dr. Hasan Birtan getirildi

TAK

İzmir açıklarında art arda iki deprem

NTV

ABD ve Çin, yapay zeka güvenliği ve risklerini ele aldı

TAK