FeaturedKIBRIS

Larnaka’da iki toplumlu kültür panayırı düzenleniyor

Larnaka, iki toplumlu Kültür Panayırı’na ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor.
Larnaka’daki Türk Mahallesi’nin merkezinde bulunan Zuhuri (Cami) Meydanında, 21 Mayıs Pazar günü düzenlenecek olan panayırda, Kıbrıslı Türk ve Kıbrıslı Rum sanatçılar sahne alacak.
Panayırda müzik, tiyatro, şiir ve diğer sanat türleriyle bölgenin iki toplumlu ruhunun yeniden canlandırılması hedefleniyor.
Panayır alanına kurulacak stantlarda yiyecek ve içecek satışı da yapılacak.
Kültür Hareketi (Kinisi Politismu), Kıbrıs İki Dillilik Derneği ve Kıbrıs Tek Yurt Hep Birlikte Grubu ortak işbirliğinde, UNIFCYP tarafından finanse edilen panayır , Larnaka Belediye Başkanı Andreas Viras’ın himayesinde organize edildi.
Program:
16:30: Larnaka’nın merkezinde bulunan Türk Mahallesi’nde bir saatlik bir yürüyüş. Yunanca-Türkçe çeviri olacaktır. Yürüyüşe katılmak için +357 96593104 numaralı telefona ulaşabilirsiniz.
17:30 “Rhythm of Cyprus” (Maria Kramvi ve Zehra O. Yılmaz) tarafından çocuklara yönelik vurmalı çalgılar atölyesi. Atölyeye katılmak için +357 99760072 numaralı telefona ulaşabilirsiniz.
18:00: Larnaka Belediye Başkanı Andreas Viras’ın tarafından açılış konuşması.
18:15: Dans Gösterimi. İki toplumlu dans topluluğu «Κύπρος/Kıbrıs».
19:00: Tiyatro «Αντίλογος»: «Spano ve kırk ejderha» Oyuncular: Vasilis Pafidis ve İzel Seylani. Oyunda yunanca ve Türkçe üst yazı yer alacaktır.
20:00 : Müzik Konseri. İki toplumlu müzik grubu “Let’s Sing Together Band” ve arkadaşlar. Niyal Öztürk ve Frideriki Tombazu, Umut Albayrak, Yorgos Kalogiru ve Savvas Hrisostomu birlikte sahne alıyor.
Şiir: Arif Albayrak, Alasios, Emel Kaya, Maria Şakallı, Mihalis Hristofidis ve Tamer Öncül.
ÜCRETSİZ OTOBÜS SEFERİ DÜZENLENECEK
Panayır için Lefkoşa Ledra Palas ve İki Buçuk Mil kapısından saat 15.30’ta otobüs kalkacağı bilgisi verildi. (Larnaka’dan dönüş 22.00’de olacak).
Otobüste yer ayırtmak isteyenler WhatApp hattından 00357 99908102 numaralı telefonu arayabilir ya da [email protected] adresine e-mail gönderebilir. Otobüs ücretsizdir.


Benzer Haberler

Muson yağmurları hayatı olumsuz etkiledi

Voice Kıbrıs Haber

Göknur Onur bu yıl ikinci kez sahne aldı

Voice Kıbrıs Haber

Zeytin ve zeytinyağı üreticilerinden yeni bir dernek

Voice Kıbrıs Haber

“KKTC, Doğu Akdeniz’de parlayan bir yıldız olacaktır”

Voice Kıbrıs Haber

4 parti yetkilileri bugün yeniden biraraya geliyor

Anastasiadis Kıbrıs’ın yangın söndürme konusunda bölgesel merkez olmasını istiyor

Voice Kıbrıs Haber