FeaturedKIBRIS

Laiki Bank mudileri için tazminat ümidi doğuran karar

Larnaka Kaza Mahkemesi’nin, 2013’teki ekonomik kriz zamanında Laiki Bank’taki mevduatlarının toplamda toplam 3,7 milyar Euro’luk bölümü tıraşlanan mudiler için tazminat ümidi doğuran bir karar verdiği bildirildi.

Alithia’nın haberine göre mahkeme bir Rus’un, Laiki Bank’taki mevduatının 789.832,90 Euro’sunun tıraşlanması yüzünden Kıbrıs Rum Merkez Bankası ve Kıbrıs Rum Yönetimi aleyhine açtığı tazminat davasında davacı lehine karar verdi.

Kıbrıs Rum yönetimi ve Merkez Bankası’nın Larnaka Kaza Mahkemesi kararını temyize götürmemesi veya Temyiz Mahkemesi’nin Larnaka Kaza Mahkemesi kararını onaması halinde Rus’un başvurusunda verilen mahkeme kararı emsal kabul edilecek ve mudilerin, mevduatlarının tıraşlanan bölümü tazmin edilecek. Ancak Kaza Mahkemesi kararı sadece ilk 6 yıl içerisinde dava açan mudileri kapsıyor. Ödenecek tazminat ise, bir kısım mudinin sigorta vb. çeşitli şekillerde tazmin edilmiş olması nedeniyle Kıbrıs Rum Yönetimi ve Merkez Bankası tarafından ödenecek tazminatın 2 veya 3 milyar Euro olduğu kaydedildi.

Gazete, Larnaka Kaza Mahkemesi kararının, Euro Grubu’nun 25 Mart 2013’te yaptığı, Kıbrıs Rum yönetimi tarafından da kabul edilen bankacılık sistemini denetleme sorumluluğunu yerine getirmediği için Kıbrıs Rum yönetiminin, “tıraşlama kararından etkilenen mevduatları tazmin etme niyetinde olduğu” açıklamasına dayandırıldığını kaydetti.


Benzer Haberler

Aracın çarptığı 21 yaşındaki yaya yaralandı!

Voice Kıbrıs Haber

Bugün hava nasıl olacak?

Voice Kıbrıs Haber

24. Büyükkonuk Eko Günü yarın yapılıyor

TAK

“Çatı Operasyonunda” 4 tutuklu!

Voice Kıbrıs Haber

19’uncu İpek Koza Festivali’nde ilk gün tamamlandı

Voice Kıbrıs Haber

“Masal Atölyesi”ne çocuklardan büyük ilgi

Voice Kıbrıs Haber