FeaturedKIBRIS

“Kültür sanat faaliyetleriyle ilgili kararlar sadece Kıbrıslı Türkler için mi geçerli”


CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman 62. madde kapsamında söz aldı. Erhürman konuşmasının başında 62. madde tahtında yapılan konuşmalara yanıtlarla ilgili geçen haftalarda alınan karara işaret etti.

“KÜLTÜR SANAT FAALİYETLERİYLE İLGİLİ KARARLAR SADECE KIBRISLI TÜRKLER İÇİN Mİ GEÇERLİ”

Ülke sanatçısının bir yıldır büyük sıkıntılar yaşadığına işaret eden Erhürman, öte yandan kapalı mekanda çok sayıda insan katılımıyla gala düzenleneceğini belirtti.

Kültür sanat faaliyetleriyle ilgili kararlar sadece Kıbrıslı Türkler için mi geçerlidir diye soran Erhürman, bunun kabul edilebilir olmadığını ifade etti, memleketin sinirlerin her geçen gün daha fazla gerildiği bir noktaya savrulduğunu anlattı.

Eğitim konusuna da değinen Erhürman, meselenin yapılması gereken uygulamaların gerçekleşmesini sağlamak olduğunu ifade etti.

Yapılan uygulamaların gerek eğitim gerek fırsat eşitliği konusunda ne gibi sonuçlar doğurduğunun farkında olunmadığını kaydeden Erhürman, yüz yüze eğitim olmasın diyen kimse olmadığını anlattı.

Hükümetin aşılama tamamlanmadan eğitime başlanmayacak dediğini kaydeden Erhürman, madem yüz yüze eğitim açıklamasına ters düşen bir karar alındı neden ilgili sendikalarla bir araya gelerek bu konunun görüşülmediğini sordu.

“YÜZ YÜZE EĞİTİME KİMSE KARŞI OLMASA DA EĞİTİM BAŞLATILAMADI”

Gelinen noktada gelen öğrenci sayısının az, öğretmen sayısının daha da az olduğunu anlatan Erhürman, yüz yüze eğitime kimse karşı olmasa da eğitimin başlatılamadığını ifade etti.

Erhürman yapılanlar sonucu Kıbrıs Türk Tabipleri Birliğiyle, öğretmenlerin de karşı karşıya getirildiğini ifade etti.

TAK



Benzer Haberler

Baf’ta güpegündüz silahlı soygun, Limasol’da araç hırsızlığı

TAK

Üstel “İthal et konusunda geri adım atmayacağız”

Voice Kıbrıs Haber

Trafik denetimlerinde 3 sürücü tutuklandı

Voice Kıbrıs Haber

HAKSEN yarınki eyleme destek için iki saatlik grev kararı aldı

TAK

Moody’s Güney Kıbrıs’ın notunu yükseltti

TAK

Otelin park yerinde bulunan araçtan para ve cüzdan çalındı!

Voice Kıbrıs Haber