DÜNYAFeatured

Kule, pilotu yanlış anladı, güvenlik birimleri alarma geçti…

Arjantin’den Bolivya’ya gitmek üzere havalanan uçak kısa bir süre sonra kuleye “kuyruk darbesi” aldığını rapor etti. Kule, bunu “Uçak kaçırıldı” diye algılayınca güvenlik birimlerini alarma geçirdi ve uçak yere indirildi.

Arjantin’in ulusal havayolu şirketi Aerolineas Argentinas’ın Buenos Aires Aeroparque -Santa Cruz (Bolivya), seferi için kalkış yapan Boeing 737-800 tipi uçağının kokpit ekibi kalkışın ardından bir nesnenin uçağın kuyruğuna çarpmış olabilceğini düşünerek “kuyruk darbesi” aldığını kuleye rapor ederek tırmanışını durdurdu.

Kule olayı hijak anladı

Ancak kule bu raporu “hijack”, yani kaçırılma olarak algıladı. Uçağın kaçırıldığını ilgili birimlere haber verdi. Bunun üzerine kule, uçağa Buenos Aires’e dönüş talimatı verdi. Uçak 5 bin fitte bir süre yakıt tükettikten sonra, “kaçırılma” olarak anlaşıldığı için, Buenos Aires’teki Ezeiza Havalimanı’na yönlendirildi.

Uçuş ekibi şok yaşadı

Uçağın iniş sonrası uçuş ekibi kısa süreli bir şok yaşadı. Kule ile uçuş ekibinin arasında yanlışma olduğu ortaya çıktı.Yapılan teknik kontrollerde kuyrukta herhangi bir hasar tespit edilmediği,yanlış anlaşılmanın ise pilot ile kule arasındaki kullanılan kısaltmalardan kaynaklanmış olabileceği ifade edildi.


Benzer Haberler

Hükümet Programı üzerindeki görüşmeler bugün yapılacak

Voice Kıbrıs Haber

Kunter Güven Hastanesi’nden yangınla mücadele edenlere uyarı!

Voice Kıbrıs Haber

“Maraş ile ilgili 10 kayıp fırsat”

Voice Kıbrıs Haber

30 bin dolarla Ercan’dan çıkmak istedi!

“Önümüzde uygulama bekleyen önemli projeler var”

Voice Kıbrıs Haber

Kayıp 2 kişi bulundu!

Voice Kıbrıs Haber