FeaturedKIBRIS

Kuir Kıbrıs, LGBTİ+ Cinsel Sömürü ve İnsan Ticareti oturumu düzenliyor

Kuir Kıbrıs Derneği, LGBTİ+ Cinsel Sömürü ve İnsan Ticareti üzerine 23 Kasım Cumartesi günü, 10:00 ve 14:30 saatleri arasında AB Bilgi Merkezi, Lefkoşa’da bilgilendirici oturum düzenliyor.

Avrupa Birliği tarafından finanse edilen ve Kuir Kıbrıs Derneği tarafından KAOS GL işbirliğiyle yürütülen “Sömürüden Özgür LGBTİ+ HAYAT” Projesi kapsamında, Kuir Kıbrıs üyelerine, takipçilerine ve platform paydaşlarına yönelik LGBTİ+ Cinsel Sömürü, İnsan Ticareti üzerine bilgilendirme oturumu gerçekleşecek.

İki aşamalı olarak gerçekleştirilecek olan oturumun ilk yarısı, Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesinden Asist. Prof. Dr. Neva Övünç Öztürk’ün   insan ticareti üzerine temel kavramları anlatması ile başlayacak.  Sonrasında oturum, Kıbrıs’tan Hukukçu Faika Deniz Paşa’nın Kıbrıs’ta İnsan Ticaretinin Durumunu özetleyen sunumu ile devam edecek.  Oturumun ikinci yarısında ise Asist. Prof. Dr. Neva Övünç Öztürk tarafından İnsan ticareti mağdurlarının belirlenmesine yönelik hukuki çerçeve ele alınacak ve bu bağlamda uluslararası sözleşmeler ve özellikle AIHM içtihadı ışığında hukuki tespitlere yer verilerek oturum sonlandırılacak.

Proje Koordinatörü Doğukan Gümüşatam, oturumun tüm dernek üyeleri ve takipçilerine açık olduğunu belirterek, insan ticaretine karşı yapılacak olan koordineli mücadelenin ne denli önemli olduğuna vurgu yaptı.

Oturumda kısıtlı sayıda katılımcıya açık olacağından, kayıt yaptırmak isteyen katılımcılar en geç 21 Kasım Perşembe gününe kadar [email protected]’a mail atmaları gerektiği kaydedildi.

(Kuir – Voice of the Island )


Benzer Haberler

12. Uluslararası Kıbrıs İşçi Filmleri Festivali başlıyor

Voice Kıbrıs Haber

Sahte pasaporttan tutuklanan karı koca mahkemeye çıkarıldı!

Voice Kıbrıs Haber

ABD Merkez Bankası (Fed) faiz kararını açıkladı

AA

Kıbrıs’ın Kanatları sergisi YDÜ’de yarın ziyarete açılacak

Voice Kıbrıs Haber

Lefke Polis Karakolu telefon hatları devre dışı kaldı

Voice Kıbrıs Haber

Güney Kıbrıs mahkemelerinde ABD-Rusya gerilimi

TAK