KIBRISKültür&Sanat

Cem Yardımcı’nın ‘Taslak Pasajı’ sergisi bugün ARUCAD Art Space’te açılıyor

Şirin GAZİ

ARUCAD Tasarım Fakültesi, Mimarlık Bölüm başkanı  Cem Yardımcı’nın, Taslak Pasajı isimli sergisi 14 Kasım 2019, Perşembe günü saat 18:00’da ARUCAD Art Space’te açılıyor.

Bu sergide, bazı eskizlerin farklı malzemeler ile sorguladıkları olgular ile karşılaşırken, tasarımın önerdiği çözüm yerine önerinin soyut karakterine odaklanılmıştır. Ortaya çıkan imgeler bir giysinin patronu olarak şekil almaktadır.

Sergi, 2 Aralık’a kadar hafta içi her gün 13:30 – 17:30, Cumartesi 10:30 – 13.30 saatlerinde ziyaret edilebilir.

CEM YARDIMCI KİMDİR?

Cem Yardımcı, ‘Mimari Refleks’ kavramı altında teori/pratik ve mimarlık/video birlikteliğinden oluşan varlığı araştırmaktadır. Mimari tasarım, ses ve video performansı üzerine yöneldiği çalışmalarında farklı uygulama alanlarının, teknolojilerin karşılaşmasını amaçlamaktadır. Bu süreç içerisinde davranmak-devinmek kavramları üzerinden ortaya çıkan teknoloji ve dil ilişkisini irdelerken‘açık kaynak’ ilkesini içinde barındırmaya çalışmaktadır.

İstanbul Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi’nde lisans, yüksek lisans ve doktorasını tamamlayan Cem Yardımcı, çeşitli üniversitelerde araştırmalarını sürdürmüş, tasarım stüdyosu başta olmak üzere ilgi alanındaki derslerin yürütücülüğünü yapmış, ulusal ve uluslararası atölye çalışmalarında katılımcı ve yürütücü olarak bulunmuş, ulusal ve uluslararası yarışmalarda jüri üyeliği yapmıştır. Yardımcı’nın araştırmaları doğrultusunda kurguladığı ve yönettiği ödüllü kısa filmleri de bulunmaktadır. Yardımcı, halen ARUCAD’da Mimarlık Bölüm Başkanı olarak görev yapmaktadır.

(Voice of the Island)


Benzer Haberler

Arabasında tabanca ve mermi bulunan şahıs tutuklandı!

Voice Kıbrıs Haber

CTP Girne İlçesi, Alsancak, İncesu, Malatya ve Ilgaz’daydı

Voice Kıbrıs Haber

Girne’deki trafik kazasında 4 genç yaralandı!

Voice Kıbrıs Haber

“Sıfır Atık Çöp Toplama Maratonu”, Girne Boğaz Piknik Alanı’nda başladı

TAK

Bir günde 5 yangın!

Voice Kıbrıs Haber

Aracın çarptığı 21 yaşındaki yaya yaralandı!

Voice Kıbrıs Haber