FeaturedKIBRIS

Kuir Kıbrıs Derneği’nin, HIV-AIDS ile ilgili Bilgilendirici Kitapçığını ‘çevrimiçi’ yayında

Kuir Kıbrıs Derneği tarafından KAOS GL iş birliğiyle yürütülen “Sömürüden Özgür LGBTİ+ HAYAT” Projesi kapsamında, “HIV-AIDS” ile ilgili bilgilendirici kitapçığını, daha kolay ulaşılabilir olması için internet sayfasından yayınlandı.

“Lezbiyen, gey, biseksüel, trans, interseks ve artıların (LGBTİ+), sömürüden özgür olabileceği bir Kıbrıs” sloganıyla yola çıkan Hayat Projesi, Kıbrıs’ın kuzey kesiminde insan ticaretine maruz kalan LGBTİ+’ların mücadelesine katkı sağlamayı amaçlamaktadır. Proje kapsamında, “Cinsel Yolla Bulaşan Enfeksiyonlar”, “Dayanışma Hattı” ve “HIV & AIDS” alanlarında 3 farklı bilgilendirici kitapçığını ve seks işçiliği üzerine el kitapçığını yayınlandı. Kuir Kıbrıs Derneği, Covid-19’un ardından bu yayınları web sitesinde ‘çevrimiçi’ olarak kullanıma sunuyor. 2021 yılı başında sunduğu “Dayanışma Hattı” ve “Cinsel Yolla Bulaşan Enfeksiyonlar” bilgilendirici kitapçıklarından sonra bugün “HIV-AIDS” hakkındaki bilgilendirici kitapçığını sunuyor

Dernekten yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Kuir Kıbrıs Derneği olarak, uzun yıllardır Kıbrıs’ın kuzey kesiminde lezbiyen, gey, biseksüel, trans, interseks ve ötesindeki tüm cinsel yönelim ve cinsiyet kimliği çeşitliliğine sahip kişilerin ayrımcılığa uğramaması ve insan haklarına eşit erişimi için mücadele etmekteyiz. Verdiğimiz hak temelli mücadele ile birlikte özellikle sağlık alanında da çalışmalar yürütmekteyiz. Ön yargıları kırmak ve konuyla ilgili farkındalık yaratmak için Kıbrıs’ın kuzey kesiminde HIV-AIDS konularında çalışmalar sürdüren `Pozitif Düşün İnisiyatifi` ile birlikte HIV-AIDS bilgilendirici kitapçığını hazırlandık. Kitapçık, HIV-AIDS ile ilgili genel bilgiler, bulaş ve korunma yöntemleri ve HIV ile yaşamak ile alakalı tedavi, damga, ayrımcılık, akıl sağlığı ve ‘Belirlenemeyen=Bulaştırılamayan’ gibi konular hakkında detaylı bilgilere yer verilmektedir.

Voice Kıbrıs Haber


Benzer Haberler

Girne’deki bir evden 47 bin TL’lik hırsızlık!

Voice Kıbrıs Haber

Süper Lig’de sona doğru

BRT

Uyuşturucuyu iç çamaşırına ve çoraba sakladılar

Voice Kıbrıs Haber

‘Herse ve Lokma Günü’ etkinliği yoğun katılım ile tamamlandı

Voice Kıbrıs Haber

Dışişleri Bakanlığı “Kıbrıs Rum liderliğinin basına yalan ve yanlış haber düzenlettiği aşikardır”

TAK

Önce ağaca ardından toprak sete çarpıp durabildi, 3 kişi yaralandı!

Voice Kıbrıs Haber