DÜNYAFeatured

New York şehri çalışanlarına Covid-19 aşısı veya haftalık test zorunluluğu getiriliyor

ABD’nin New York şehrinde, belediye çalışanlarına eylül ortasına kadar yeni tip Corona virüs (Covid-19) aşısı olmaları ya da her hafta test yaptırmaları zorunluluğu getirildi.

New York Belediye Başkanı Bill de Blasio, öğretmenler ve polisler da dahil belediyeye bağlı 340 bin çalışana 13 Eylül’e kadar aşılanmaları, aşılanmayanlar için her hafta test yaptırmaları şartı getirdiklerini duyurdu.

De Blasio, ülkede artışa geçen Covid-19 vakalarına dikkati çekerek, “Bu bizim iyileşmemizle ilgili. New York şehrini geri getirmek için ne yapmamız gerektiğiyle ilgili. Bu, insanları güvende tutmakla ilgili.” ifadelerini kullandı.

Özel sektördeki işverenlere de çalışanlarına yönelik benzeri aşı veya test yaptırma uygulaması getirmeleri çağrısında bulunan de Blasio, öte yandan Covid-19 vakalarında görülen artışa rağmen şimdilik şehirde iç mekanlarda herkese maske kullanma şartını getirmeyi düşünmediklerini kaydetti.

Covid-19 aşısı yaptırmamış kişilerin kapalı mekanlarda maske kullanması ise hala zorunlu.

New York’ta, Covid-19’un Delta varyantı nedeniyle bu ay vaka sayısının yüzde 300’e yakın arttığı belirtiliyor.

Belediye, geçen hafta şehirdeki hastane ve bakımevlerinde çalışanlara yönelik aşılama veya haftalık test yaptırma zorunluluğu getirmişti.

New York eyaleti, 64 bini geçen California’daki Covid-19 bağlantılı ölümlerden sonra 54 bine yaklaşan can kaybıyla ülkede ikinci sırada yer alıyor.

NTV


Benzer Haberler

260 Kişiye daha kırsal kesim arsası

Varoğlu: Halka kan bağışı yapmaları çağrısında bulunulmalı

Guinness dünya rekortmeni Estonyalı milli yüzücü GAÜ’yü ziyaret etti

Voice Kıbrıs Haber

Türkiye ve Kıbrıs’ta ilk kez seyirciyle buluşacak

Döviz piyasalarında dalgalı seyir hakim

Voice Kıbrıs Haber

“UBP-DP-YDP atama hükümeti sadece arka planı örtmek için kullanılan bir sis perdesidir”

Voice Kıbrıs Haber