FeaturedKIBRIS

KTTB “Trafik kazaları ciddi bir halk sağlığı sorununa dönüşmüştür!”

Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği Yönetim Kurulu yaptığı açıklamada, “Trafik konusunda ülke olarak her gün bir acı yaşıyoruz. Trafik ve yol güvenliği, ehliyet sınavları, sürüş okulları ile ilgili yıllar önce hazırlanan yasal düzenlemeler ve tüzükler 8 yıldır beklemektedir” dedi.

KTTB‘den yapılan açıklama şu şekilde:

“Trafik konusunda ülke olarak her gün bir acı yaşıyoruz. Trafik ve yol güvenliği, ehliyet sınavları, sürüş okulları ile ilgili yıllar önce hazırlanan yasal düzenlemeler ve tüzükler 8 yıldır beklemektedir.

İvedi olarak bu yasa ve tüzüklerin geçirilmesi gereklidir. Her gün yollarımızda trafikte kaza değil adeta “işlenen cinayetler” neticesinde akan kanlar hiçbir şey yapmayan ilgili bakanlık ve diğer yetkililerin ellerine bulaşmıştır, bu cinayetlerde işbirlikçidirler.

Kıbrıs’ın kuzeyinde artan trafik kazaları sadece trafik güvenliği açısından değil, aynı zamanda bir halk sağlığı sorunu olarak da görülmelidir. Trafik kazaları sonucu meydana gelen yaralanmalar ve ölümler hem bireylerin hem de toplumun sağlığını olumsuz etkilemektedir. Bu kazalardan kaynaklanan yaralanmaların tedavisi için sağlık kaynaklarının kullanılması ve trafik kazalarının sebep olduğu stres ve travma gibi psikolojik etkiler de göz önünde bulundurulmalıdır. Bu nedenle, trafik güvenliği önlemlerinin alınması sadece trafik kazalarını azaltmakla kalmaz, aynı zamanda toplumun genel sağlığını ve can güvenliğini de olumlu yönde etkiler.”

 


Benzer Haberler

Hristodulidis Guterres’in 3’lü ya da 5’li görüşme önerdiğini savundu

TAK

ABD’de Republic First Bank kapatıldı

Voice Kıbrıs Haber

Savaşan, “Health Tourism Expo-Bakü” açılışında KKTC’yi temsilen konuşma yaptı

Voice Kıbrıs Haber

Güney Kıbrıs ile Kırgızistan arasında çifte vergilendirmeyi önleme anlaşması imzalanacak

Voice Kıbrıs Haber

“Timsah Ateşi” seyirciyle buluştu

Voice Kıbrıs Haber

DAÜ: “DAÜ İletişim Fakültesi Yüksek Lisans Programı ilk 5’te yer aldı”

Voice Kıbrıs Haber