FeaturedKIBRIS

KTÖS’ten gerekli önlemlerin bir an önce alınması için çağrı

Öğretmenler Sendikası (KTÖS) Örgütlenme Sekreteri Akgün Kaçmaz, Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı’na ve Kamu Hizmeti Komisyonu’na okulların eksiksiz açılmasıyla ilgili gerekli önlemlerin bir an önce alınması için çağrıda bulundu.

Kaçmaz, İlköğretim Dairesi ile özveriyle çalışılarak, öğretmen nakillerinin, 12 Temmuz tarihinde imzalanarak, Kamu Hizmeti Komisyonu’na gönderilmiş olmasına rağmen bürokrasinin aşılamadığını  ve öğretmenliğe giriş sınavlarının 14-15 Eylül tarihinde açıklandığını kaydetti.

“ÖĞRETMENLİĞE GİRİŞ SINAVLARI 14-15 EYLÜL… ÖĞRETMEN ATAMALARIN TAMAMLANMASI EKİMi BULABİLİR”

Öğretmen atamaların tamamlanmasının Ekim ayını bulabileceğinden, önümüzdeki eğitim yılında da okulların öğretmen ve yönetici eksiklikleriyle açılacağının görüldüğüne dikkat çeken Kaçmaz, her yıl olduğu gibi, eksikliklerin giderilmesi ile ilgili uyarıları önceden yapmayı görev kabul ettiklerini söyledi.

Kaçmaz yaptığı yazılı açıklamada, kontrolsüz nüfus akışı ve nüfusun tam olarak bilinmemesinin sağlık, eğitim, belediye gibi temel hizmetlerin planlanamamasına neden olduğunu ve temel insani ihtiyaçların giderilemediğini savundu.

Geçmiş yıllara bakıldığında özellikle Girne bölgesi başta olmak üzere Lefkoşa ve Mağusa ilçelerinde de ciddi nüfus artışının gözlendiğini, okulların nüfus artışından doğacak öğretmen ihtiyaçları haricinde 60 öğretmen eksiği ile açılacağını ileri sürdü.

Kaçmaz, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Bu kabul edilemez bir durumdur.  Ayrıca, ilgili daire ile gerçekleştirdiğimiz nakiller sonrasında 4 okulumuzda Müdür, 8 okulumuzda Müdür Muavini ihtiyacı doğmuştur. Okullarımızın eksik yönetici ile açılmaması için gerekli kadroların derhal tamamlanması, müdür ve müdür muavinlerinin atanması gerekmektedir.

Ayrıca bu konuda Okul Aile Birliklerini ve velileri, çocuklarımızın eğitim kaybı yaşamaması adına seslerini yükseltmeye ve sendikamızın bu konu ile ilgili hassasiyetine destek vermeye davet ediyoruz.”

(TAK)


Benzer Haberler

24. Büyükkonuk Eko Günü yarın yapılıyor

TAK

“Çatı Operasyonunda” 4 tutuklu!

Voice Kıbrıs Haber

19’uncu İpek Koza Festivali’nde ilk gün tamamlandı

Voice Kıbrıs Haber

“Masal Atölyesi”ne çocuklardan büyük ilgi

Voice Kıbrıs Haber

Gazze’ye havadan yardımlar can aldı

NTV

Zanlı ilk etapta 3 gün tutuklu kalacak!

Voice Kıbrıs Haber