FeaturedKIBRIS

KTÖS’ten Berova’ya eleştiri

Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS) öğrenci taşımacılığıyla ilgili yaşanan tüm sorunlara ve ölümlü kazalara rağmen, “Milli Eğitim ve Kültür Bakanının partizanca adam kayırmaya yönelik tutumu nedeniyle” hâlâ daha sözleşmesiz, hurda ve refakatçisiz araçlarla öğrencilerin taşınmaya devam edildiği iddiasında bulundu.

KTÖS Genel Sekreteri Şener Elcil, yaptığı yazılı açıklamada, bu konuda yaşanan ölümlü acı kazanın Eğitim Bakanı Özdemir Berova tarafından unutulduğunu savunarak, özellikle Dipkarpaz İlkokulu önünde çekilmiş fotoğraflardan görüleceği üzere plakasız, eski ve çıkış kapısı sağa açıldığı için trafiğin içine öğrenci indiren otobüslerle öğrenci taşındığını söyledi.

Konunun Polis Genel Müdürlüğü’ne, diğer okullar da dâhil olmak üzere Eğitim Bakanlığı’na defalarca bildirildiğini ifade eden Elcil, Bakan Berova’dan çocukların trafikteki güvenliğini sağlayacak tedbirleri hatırlamasını beklediklerini kaydetti.

Elcil “Makamlarda oturup saltanat sürmek değil, halka hizmet esastır. Bir kez daha özellikle öğrenci taşımacılığında ölümlü kazalar yaşamamak adına eğitimden anlamayan Eğitim Bakanı Özdemir Berova’yı sorumlu davranmaya davet ederiz” ifadelerini kullandı.

 

Kaynak: TAK


Benzer Haberler

1 Mayıs İşçi Bayramı bugün kutlanıyor

TAK

Gönyelide bir kasabın faaliyeti durduruldu!

BRT

Havayolu şirketi, binlerce kişinin kişisel bilgilerini yanlışlıkla açıkladı

AA

Aynı yöntemle daha önce de uyuşturucu temin etti!

Voice Kıbrıs Haber

“Sus payı” davasında para cezası

AA

Nöbetçi eczaneler (1 Mayıs 2024)

Voice Kıbrıs Haber