FeaturedKIBRIS

KTÖS, Bakan Berova’ya dava açıyor!

Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS) Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Özdemir Berova’yı partizanlık ve adam kayırma adına yasaları çiğneyip çifte standart uyguladığı iddiasıyla Yüksek İdare Mahkemesi’nde dava dosyaladı.

Sendika Genel Sekreteri Şener Elcil, dosyayı mukayitliğe teslim etmeden önce basın açıklaması yaptı. Elcil, “Ülkede yaşanan sorunlar idaresizlikten kaynaklanıyor. Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Berova’nın icraatları buna örnektir. Suç işleyen bir öğretmenin açığa alınması gerekirken ödeneksiz izin verilmiştir. Bakan yasalara uymuyor. Bakan aleyhine dava açıyoruz.” dedi.

Elcil’in konuşmasının ardından KTÖS Başkanı Semen Saygun basın bildirisini okudu. Bildiride, 16 Aralık 2016 tarihinde uyuşturucu kullanmak, tasarrufunda bulundurmak ve ticaretini yapmakla ilgili tutuklanıp mahkeme huzuruna çıkarılan bir öğretmenle ilgili Bakan Berova’nın ortaya koyduğu öne sürülen icraatlar eleştirildi.

Bildiride, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan zanlı öğretmenin Öğretmenler Yasası gereği görevden uzaklaştırılması gerekirken, 23 Şubat’ta Bakanlar Kurulu kararı ile 16 Haziran’a kadar ödeneksiz izne çıkarıldığı belirtildi.Sendikanın bu konuda Sayıştaylık, Kamu Hizmeti Komisyonu ve Ombudsman’a gerekli bilgi ve şikayetleri yaptığı ifade edilen bildiride Bakan Berova’nın olaya sessiz kalarak ve adam kayırarak yasaları çiğnediği öne sürüldü.

Sendika yetkilileri, basın açıklamasının ardından Yüksek Mahkeme Mukayyitliği’ne giderek bakan Berova hakkında dava başvurunda bulundu.

Kaynak: BRT



Benzer Haberler

Hırsızlık yapan şahıs 2 yıl sonra KKTC’ye giriş yaparken tespit edildi

Voice Kıbrıs Haber

Maviş: “Okul kapasitelerinin geliştirilmesi için belediyeler daha fazla söz sahibi olmalı”

Voice Kıbrıs Haber

Lefkoşa’da bir kişi sahte fatura düzenlemekten tutuklandı

Voice Kıbrıs Haber

Av tüfeği, kimlik kartı ve tüp çaldılar

Voice Kıbrıs Haber

Hamitköy’de uyuşturucu!

Voice Kıbrıs Haber

Seyir halindeki kamyonet alev aldı

Voice Kıbrıs Haber