FeaturedKIBRIS

Denktaş: Yerel ara seçim ertelenip 2018’de normal zamanında yapılabilir

Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu’nda Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş’ın 2017 Haziran Ara Seçimlerinin İptal Edilmesi Geçici Kurallar Yasa Önerisi’nin Komite’de ivedilikle görüşülmesine ilişkin tezkeresi ele alındı.

Tezkereye ilişkin söz alan Serdar Denktaş, Yenierenköy Belediyesi’nin mali durumunun son derece kritik olduğu için seçilmiş belediye başkanının istifa ettiğini hatırlatarak, yerine Belediye Meclisi’nin en yaşlı üyesinin vekalet ettiğini anlattı.

Mali sıkıntılar nedeniyle bir süredir maaşların ödenebilmesi için katkıda bulunduklarını ancak esas isteklerinin belediyenin kendi bütçesini yaratabilmesi olduğunu kaydeden Denktaş, 2017 ara seçiminde sadece YenierenköyBelediyesi ile bir muhtar seçimi olduğu için seçimi normal zamanına yani 2018’e ertelenmesini talep etti.

Denktaş, bu süreçte de belediyeyi ayağa kaldırmak için çalışmalar yapmaya devam edeceklerini belirtti ve aksi takdirde belediyenin daha da zor bir duruma sokulacağını vurguladı.

Serdar Denktaş, “Seçim için harcanacak meblağın o belediyenin ayağa kalkması için kullanabiliriz” dedi.

TDP Milletvekili Hüseyin Angolemli de söz alarak, aradan aylar geçmesine rağmen belediyelerin sorunlarına hala çare üretilememesini eleştirdi.

YenierenköyBelediyesi’nin gelirlerinin az olduğunu ancak bunu seçimi ertelemek için bir gerekçe olmadığını savunanAngolemli, konunun komitede enine boyuna tartışılmasını istedi.

Konuşmaların ardından tezkere oybirliği ile onaylandı.

Kaynak: BRT


Benzer Haberler

“Kendi tarafımızdaki genişletme işini önümüzdeki haftadan itibaren başlatacağız”

TAK

ABD’de TikTok anketi: Halk yasaklanmasını istiyor

NTV

Kıb-Tek’e 675 TL üzeri borcu olan abonelere uyarı

Voice Kıbrıs Haber

Küresel piyasalar Fed’in faizi sabit bırakma kararı sonrası karışık seyrediyor

Voice Kıbrıs Haber

Öfke patlamalarının damar işlevini bozabileceği uyarısı

Voice Kıbrıs Haber

Sterlin ve Euro’da son rakamlar! (2 Mayıs 2024 döviz kurları)

Voice Kıbrıs Haber