FeaturedKIBRIS

Koruçam ve Dipkarpaz’a yerleşme planı gözden geçiriliyor

Kıbrıslı Rumların ve Maronitlerin Dipkarpaz ve Koruçam köylerine yeniden yerleşme programı ve yeni evli çiftlere bu yönde verilen teşviklerin gözden geçirilmesi sürecine girildiği duyuruldu.

Haravgi gazetesi, programın ve teşviklerin yeniden incelenmesinin ardından, tasarının Bakanlar Kurulu ile Meclis Göçmenler Komitesi’ne sunulacağını ve 5 Mart’ta, Sosyal Yardım Müsteşarı Marilena Evangelu’nun da katılacağı komite toplantısında tartışılacağını yazdı.

Gazete, komitenin son toplantısında, programın gözden geçirilmesi gerektiğinin ifade edildiğini ve konuyla ilgili öneriler sunulduğunu kaydederek, daha fazla teşvik verilmesi ve prosedürlerin kolaylaştırılmasına yönelik düzenlemeler yapılacağını belirtti.

Haberde, Meclis Göçmenler Komitesi Başkanı Hristos Hristofidis’in, söz konusu planın büyük bir toplumsal ve siyasi öneme sahip olduğunu söylediği ifade edildi.

Gazete, kuzeye yeniden yerleşme konusundaki çabaların, Mustafa Akıncı’nın Cumhurbaşkanlığı’na seçilmesinden önce başlatıldığını ve bunu isteyen Rum ve Maronitlere ödenek verilmesi, o bölgedeki tek geçim kaynağının çiftçilik olması nedeniyle bu bölgeye yerleşecek olanların Tarımsal Kalkınma Programı’na dahil edilmesi, lokanta ve kafeterya işletmeciliği için teşvik verilmesi ve yeni okullar açılması gibi planlar yapıldığını anımsattı.


Benzer Haberler

YDP Kurultayı’nda oylama yapılıyor… Sandıklar 20.00’de kapanacak

TAK

Hristodulidis “Türkiye’nin artık iki devleti değil egemen eşitliği desteklediği söylentileri doğru değil”

TAK

Von Der Leyen “Bütün AB Kıbrıs sorununda Güney Kıbrıs’ın tarafında”

TAK

Creditwest Bank 30. yılında ilkokul çocuklarına yönelik resim yarışması düzenliyor

Voice Kıbrıs Haber

Birçok bölgede 5 saatlik elektrik kesintisi yapılacak!

TAK

Türkiye ve Yunanistan sınır kapıları arasındaki yeni köprünün inşasına bu yıl başlanacak

AA