FeaturedKIBRIS

Kombos “Hedef, operasyonel kapasiteyi en üst düzeye çıkarmak”

Kıbrıs Rum Dışişleri Bakanı Constantinos Kombos, Larnaka’da üst düzey yetkililerle “Amalthea” girişimi konusunda yapılan toplantının amacının operasyonel kapasitenin maksimuma nasıl çıkarılabileceğini görmek olduğunu söyledi.

36 ülkenin katılımıyla Larnaka’da başlayan toplantının oturum aralarında gazetecilerle konuşan Kombos, toplantıya Almanya, Amerika Birleşik Devletleri, Birleşik Krallık, İtalya ve Fransa’dan oluşan (Yediler Grubu) G7, Avrupa Birliği (AB) ve Birleşmiş Milletlerin (BM) katıldığını, insanî yardımla ilgili olan tüm büyük kurumların toplantıdaki varlığının çok önemli olduğunu belirtti.

Bugünkü forumun amacının ulaşım araçları açısından yardımın gönderilmesi, dağıtım sistemi açısından operasyonel kapasitenin en yüksek düzeye nasıl çıkarılabileceğini görmek olduğuna işaret eden Dışişleri Bakanı, diğer iki konunun planın operasyonel faaliyetlerini finanse edebilecek bir fonun oluşturulması ve bunun yardım faaliyetlerinde eşzamanlı hıza sahip olmak için katılan tüm devlet ve birimleri bütünleştirmekle ilgili olduğunu ifade etti.

Alt yapı çalışması öngörüp öngörülmediği ve günde kaç geminin yola çıkacağıyla ilgili soruya Kombos, bunun alt yapıyla değil personelle, prosedürlerle, veri tabanıyla, çok teknik konularla ilgili olduğunu, yeni alt yapıya zamanın olmadığının altını çizdi.

Dışişleri Bakanı, adadan günlük ayrılan tekne sayısı bakımından sistem operasyonel kapasite açısından planı yönetilebilecekse sorunun yanıtının da mümkün olduğu kadar çok olacağını kaydetti ve açıklamasına şöyle devam etti:

“Şunu unutmamak gerekir. Gönderme ve dağıtım bakımından sınırlamalar vardır. Esas sorun sadece yardımları burada stoklayıp Gazze’ye göndermeyi beklemek değildir.”

İKİNCİ GEMİ HAZIR

Bugünkü forumun bir bağış konferansı olmadığını ifade eden Dışişleri Bakanı, ortaya çıkıp taahhütte bulunan ülkelerin var olduğuna ama bunun devam eden bir süreçle ilgili olduğuna, fon kurulması gerektiğine dikkat çekti.

Constantinos Kombos gazetecilere, ikinci geminin de hazır olduğunu, hafta sonu veya gelecek hafta başında Gazze’ye gitmek üzere Larnaka Limanı’nda beklediğini, gecikmenin Gazze’deki hava koşullarından kaynaklandığını bildirdi.

(Kaynak KHA )


Benzer Haberler

2 zanlının ifadeleri teyit edilecek!

Voice Kıbrıs Haber

Hristodulidis Guterres’in 3’lü ya da 5’li görüşme önerdiğini savundu

TAK

ABD’de Republic First Bank kapatıldı

Voice Kıbrıs Haber

Savaşan, “Health Tourism Expo-Bakü” açılışında KKTC’yi temsilen konuşma yaptı

Voice Kıbrıs Haber

Güney Kıbrıs ile Kırgızistan arasında çifte vergilendirmeyi önleme anlaşması imzalanacak

Voice Kıbrıs Haber

“Timsah Ateşi” seyirciyle buluştu

Voice Kıbrıs Haber