FeaturedKIBRIS

Köfünye’deki yol için istasyon açılıyor

Kıbrıs Cumhuriyeti Şehir Planlama ve Konut Dairesi’nin; İsrail-Kıbrıs Cumhuriyeti -Yunanistan arasında denizaltı kablo hattıyla elektrik bağlantısını sağlayacak “PCI 3.10 EuroAsia Interconnector” projesinin hayata geçirilmesinden sorumlu EuroAsia Interconnector Limited tarafından yapılan şehircilik iznine ilişkin başvuruyu onayladığı belirtildi.

Alithia gazetesi, Şehircilik ve Konut Dairesi’nin, EuroAsia Interconnector Limited’in, şehircilik iznini onaylamasıyla birlikte, İsrail-Kıbrıs Cumhuriyeti- Yunanistan’ı birbirine bağlayacak olan HVDC dönüşüm istasyonun, yani 2 bin megavatlık elektrik kablolarının  “Köfünye” (Geçitkale) bölgesine inşa edilmesi yolunun açıldığını yazdı.

Gazete,  HVDC dönüşüm istasyonun, “Köfünye” (Geçitkale) bölgesine inşa edileceği arazi için geçtiğimiz Haziran ayında Enerji Bakanlığı’nda 33 yıllık kira sözleşme imzalandığını anımsattı.

Konuyla ilgili çevresel, teknik ve diğer tüm incelemelerin yapıldığını yazan gazete, Kıbrıs Cumhuriyeti Yönetimi’nden de gerekli izinlerin temin edildiğini belirtti.

Habere göre, 1000 megavatlık taşıma kapasitesiyle İsrail-Kıbrıs Cumhuriyeti-Yunanistan arasındaki bağlantının, ilk aşaması 2.5 milyar Euro’ya mal olacak.

Kıbrıs Cumhuriyeti -Yunanistan PCI 3.10.1 bağlantısının Aralık 2023 yılında devreye girmesi beklenirken, Aralık 2023’e kadar ayrıca Güney Kıbrıs- İsrail PCI 3.10.2 bağlantısının da devreye girmesi bekleniyor.

(TAK)


Benzer Haberler

12. Uluslararası Kıbrıs İşçi Filmleri Festivali başlıyor

Voice Kıbrıs Haber

Sahte pasaporttan tutuklanan karı koca mahkemeye çıkarıldı!

Voice Kıbrıs Haber

ABD Merkez Bankası (Fed) faiz kararını açıkladı

AA

Kıbrıs’ın Kanatları sergisi YDÜ’de yarın ziyarete açılacak

Voice Kıbrıs Haber

Lefke Polis Karakolu telefon hatları devre dışı kaldı

Voice Kıbrıs Haber

Güney Kıbrıs mahkemelerinde ABD-Rusya gerilimi

TAK