FeaturedKIBRIS

Kızılyürek’in Kıbrıs Futbol Federasyonu’na yönelik girişimi etkili oldu

Avrupa Parlamentosu Üyesi Niyazi Kızılyürek’in, geçtiğimiz hafta Omonya Futbol Kulübü’nün 17 yaş altı takımında futbol oynayan başarılı futbolcu Tahsin Özer’in Genç Milli Takım kadrosuna davet edilmemesi üzerine, Kıbrıs Futbol Federasyonu’na (KFF) gönderdiği mektuba KFF Genel Müdürü Anthulis Milonas’tan yanıt geldi.
Kıbrıslı Türk yurttaşların dışlanmasına dair herhangi bir politikanın olmadığının altını çizen Milonas, hiçbir düzeyde böylesi talimatın verilmediğini ve bu yaş kategorisinde Milli takımlara çağrıda bulunma sorumluluğu sadece antrenöre ait olduğunu belirtti.
Ayrıca Milonas yanıtında, Kıbrıs vatandaşı olan tüm futbolcuların Kıbrıs Milli Takımlarına katılım hakkına sahip olmasının, Kıbrıs Futbol Federasyonu’nun daimi politikası olduğunu vurgulayarak, Tahsin Özer’in gelecek vadeden futbolcular listesine alındığını kaydetti.
Kızılyürek mektubuna erken zamanda verdiği cevap için KTF’ye teşekkür etti ve spor alanının cinsiyet, ırk, renk, din, dil, yaş, tabiiyet, düşünce farkı, etnik veya toplumsal köken farkı gözetmeksizin tüm sporculara eşit fırsatlar sunmasını ve herkesi kucaklamasını umduğunu iletti.


Benzer Haberler

Kavgaya karışan 7 zanlı mahkemeye çıkarıldı!

Voice Kıbrıs Haber

Özgürgün, Crans Montana’ya katılmayacak

“26 kişinin atandığı konusunda basında yer alan haberlerin doğruluğu yoktur”

Voice Kıbrıs Haber

“İMECE Çocuk Merkezi”nin tanıtımı yapılıyor

Voice Kıbrıs Haber

Mine Söğüt 27 Nisan’da Girne’de Sanat Galerisinde okuyucularıyla buluşuyor

Voice Kıbrıs Haber

Akıncı’dan geçişlerle ilgili değerlendirme… “Tedbirler alınarak geçişler başlatılabilmeli”

Voice Kıbrıs Haber