ABFeaturedKIBRIS

Kızılyürek görevine başladı

Kıbrıslı Türk ilk Avrupa Parlamentosu Üyesi Niyazi Kızılyürek Strazburg’da görevine başladı.

Kıbrıs’ı temsil etmek üzere Avrupa Parlamentosu’na seçilen 6 üyeden biri olarak seçilen Niyazi Kızılyürek Kıbrıslı Türklerin seslerini Avrupa Parlamentosu’na taşımak üzere görevine resmen başladı.

%61’i yeni üyelerden oluşan dokuzuncu dönem Avrupa Parlamentosu’nda artık bir Kıbrıslı Türk de var.

Başka bir Avrupa mümkün

Dün sabah Genel Kurul ile çalışmalarına başlayan 751 Avrupa Parlamentosu Üyesi, temsil ettikleri siyasi görüşler doğrultusunda 7 farklı siyasi gruba katıldılar. Niyazi Kızılyürek, insan hakları, sosyal adalet, toplumsal cinsiyet eşitliğine dayalı, iklim değişikliği ile mücadeleyi öne çıkaran ‘Başka bir Avrupa’nın mümkün’ olduğunu savunan Avrupa Birleşik Sol-Nordik Yeşil Sol (GUE/NGL) grubunda yerini aldı.

İnsan Hakları, Demokrasi ve Sosyal Adalet

Avrupa Parlamentosu Genel Kurulu, Avrupa Birliği Konseyi’nin mutabık kaldığı üç Avrupa Birliği üst düzey yöneticisi için oy kullanacak ve Avrupa Parlamentosu Başkanı’nı seçecek. Yapılan açıklamada, Niyazi Kızılyürek’in Avrupa Komisyonu Başkanı, Avrupa Merkez Bankası Başkanı, Avrupa Dış İlişkiler Yüksek Temsilcisi ve Avrupa Parlamentosu Başkanı’nın seçilmesi yönünde oy kullanırken Avrupa’da ve Kıbrıs’ta demokrasiyi, barışı, insan haklarını ve sosyal adaleti ileriye taşıyacak politikaları olan adaylara destek vereceği belirtildi.

Türkçe’nin Avrupa Birliği dilleri arasına girmesi konusunda da çalışmalar yapacağı belirtilen Niyazi Kızılyürek 5 yıllık görev süresince Kıbrıslı Türklerin ve Kıbrıslı Rumların yakınlaşması, Kıbrıslı Türklerin Avrupa Birliği’ne, Avrupa Birliği’nin Kıbrıslı Türklere yakınlaşması ve Federal Kıbrıs’a ulaşma yönünde Avrupa Parlamento’sunda yeni şeyler söyleyeceği kaydedildi.


Benzer Haberler

Havai fişek kullanımı mercek altında

TAK

8 kundaklama olayına karışan kişi tutuklandı

TAK

Afrodit yatağıyla ilgili öneri ikinci kez reddedildi

TAK

Kadınlar Konseyi’nin 49’uncu kuruluş yılında “Ayak İzleri” sergisi açıldı

TAK

Döviz piyasalarında son rakamlar

Voice Kıbrıs Haber

Üstel ve Yılmaz’dan Ankara’da narenciye için mutabakat zaptı

TAK