FeaturedKIBRIS

Kıbrıslı Rum Lider Anastasiadis, Cuma günü Ulusal Konsey’i toplayacak

İsviçre’nin Cenevre kentinde yapılacak olan 5 + 1 gayri resmi Kıbrıs toplantısı öncesinde, Kıbrıs Rum tarafında hazırlıkların yoğunlaştığı bildirildi.

Kıbrıs Rum Hükümet Sözcüsü Kyriakos Koushos, Kıbrıs Haber Ajansı’na (CNA) verdiği demeçte, gayri resmi toplantı hazırlıkları çerçevesinde Kıbrıslı Rum Lider Nikos Anastasiadis başkanlığındaki müzakere heyeti ve hukukçulardan oluşan ekibin katılımıyla bir görüşme yapıldığını söyledi.

Kıbrıs Rum tarafının argümanları ile ilgili hukuki belgeler hazırlandı

Koushos, toplantı katılımcılarının, hukukçular tarafından yapılan çalışmalarla ilgili bilgilendirildiğini, hazırlanan çeşitli belgelerin teslim edildiğini ve katılımcıların görüşlerini iletmelerinin istendiğini ifade etti.
Kıbrıs Rum Sözcün verilen belgelerle ilgili soru üzerine, ” Bunlar, hukukçuların hazırladığı ve çeşitli konuların hukuki yönlerini, argümanlarımızı ilgilendiren hukuki çalışmalardır. Ayrıca hedefler ve izlenecek taktik ile ilgili bazı siyasi belgeler de vardır. Esasen Cenevre’de ne yapacağımız, amacımızın ne olduğu, siyasi eşitlik ve etkin katılımın ne anlama geldiği, egemen eşitliğin ne anlama geldiği ilgili pozisyonlarımızdır” dedi. Koushos, hazırlıkların tüm olası senaryoları kapsadığını da de sözlerine ekledi.

Konsey toplantısında nihai hedefler belirlenecek

Anastasiadis’in Yunanistan Başbakanı Kyriakos Mitsotakis’i ziyaretle ilgili soru üzerine Koushos, amacın görüş alışverişinde bulunmak ve gayri resmi toplantı öncesinde koordinasyon sağlamak olduğunu söyledi.
Koushos, Anastasiadis başkanlığındaki Ulusal Konsey’in Cuma sabahı yapılması beklenen toplantısına ilişkin olarak, siyasi parti liderlerine teslim edilmeyen belgelerin dağıtılacağını, Anastasiadis tarafından Kıbrıs Rum Dışişleri Bakanı’nın son dönemdeki temasları da dahil olmak üzere yapılan toplantılarla ilgili bilgi verileceğini ve nihai hedeflerin belirleneceğini kaydetti.

Voice Kıbrıs Haber


Benzer Haberler

2 zanlının ifadeleri teyit edilecek!

Voice Kıbrıs Haber

Hristodulidis Guterres’in 3’lü ya da 5’li görüşme önerdiğini savundu

TAK

ABD’de Republic First Bank kapatıldı

Voice Kıbrıs Haber

Savaşan, “Health Tourism Expo-Bakü” açılışında KKTC’yi temsilen konuşma yaptı

Voice Kıbrıs Haber

Güney Kıbrıs ile Kırgızistan arasında çifte vergilendirmeyi önleme anlaşması imzalanacak

Voice Kıbrıs Haber

“Timsah Ateşi” seyirciyle buluştu

Voice Kıbrıs Haber