FeaturedKIBRIS

Kıbrıs’ın güneyine giden turist sayısında önemli düşüş!


Kıbrıs’ın güneyine giden turist sayısında 2015’ten beridir dikey artış gözlemlenirken ilk kez Mart 2019’da yüzde 11,5 gibi önemli bir düşüş yaşandığı bildirildi.

Alithia’nın haberine göre, Kıbrıs Cumhuriyeti İstatistik Dairesi’nin dün açıkladığı veriler, Mart 2018’de 192 bin 90 olan Kıbrıs’ın güneyine giden turist sayısı Mart 2019’da 169 bin 934 olarak gerçekleşti. Turist sayısı Ocak-Mart 2018’de 369 bin 438 iken Ocak-Mart 2019 dönemindeki yüzde 3,2 azalarak 357 bin 475 oldu.

Kıbrıs Cumhuriyeti Turizm Müsteşarı Savvas Perdios İngiltere’nin AB’dan çıkışının 6 ay daha uzatılması ve Almanya ve Fransa ile direkt uçak seferleri bulunmaması nedeniyle hem İngiliz hem Alman turist piyasasında yaşanacak kaybın telafi edilemeyeceği için bu yılın turizm açısından zor olacağını açıkladı.

Kıbrıs Cumhuriyeti’nin sunduğu turistik paketlerin diğer ülkelerin paketlerinden daha ucuz olmasına karşın özellikle İngiltere’nin AB’den çıkışına 6 aylık uzatma getirilmesinin sektörde belirsizlik yarattığını kaydeden Perdios, özel turizm acentelerinin, geçen yılki turist sayısını tutturmak için paket fiyatlarında yüzde 10-15 indirime gitmesini beklediğini söyledi.

Perdios turizm acentelerinin, özellikle İngiltere’dekilerin 2020 sezonu için paketlerini şimdiden hazırlamaya başladıkları için bu olumsuz durumun 2020’de de devam edeceğine dikkat çekti.

(TAK)



Benzer Haberler

Döviz piyasaları dalgalı seyrediyor

Voice Kıbrıs Haber

İş yerine ait yüklü miktardaki parayı çalıp kumar oynadı!

Voice Kıbrıs Haber

Çeler “Girdi maliyetlerini düşürmek, denetim yapmak, sürdürülebilir bir politika oluşturmak bu kadar zor mudur?”

Voice Kıbrıs Haber

Yolcu uçağı türbülansa girdi 1 kişi öldü, çok sayıda kişi yaralandı

AA

Erhürman “Bir ay için aldığınız karar, hayvancıyı perişan edecek”

Voice Kıbrıs Haber

Suçla bağlantılı 2 kişi daha tutuklandı!

Voice Kıbrıs Haber