FeaturedKIBRIS

Kıbrıs Türk Narenciye İhracatçılar Birliği eylem yapacak

Kıbrıs Türk Narenciye İhracatçılar Birliği, narenciye sektöründe iş yapan her kesimin iflasın eşiğinde olduğunu açıkladı. Birlik, 20 Şubat Salı günü saat 10.00’da Güzelyurt Terminal Çemberi’nde eylem yapacağını duyurdu.
Birlik tarafından yapılan yazılı açıklamada, “Bu ülkeye üreterek tutunmaya çalışan her kesim iflasın eşiğindedir. Narenciye üretimini geleceği karanlıktır. Üreticiler, kesim ekipleri, kamyoncular, plastik kasa imalatçılar, paketleme fabrikaları ve ihracatçılar batma aşamasındadır. Yok oluyoruz… Üretime devam edebilmek için eyleme desteğinizi bekleriz” denildi.
130 BİN TON NARENCİYENİN SADECE 15 BİN TONUN İHRACI İÇİN ANLAŞMA YAPILDI
Öte yandan narenciye sektöründeki sorunlarla ilgili açıklama yapan CTP Güzelyurt İlçe Başkanı Çağlar Gulamkadir, 130 bin ton civarı üründen, sadece 15 bin tonunun ihracı için taahhüt anlaşması yapan hükümeti, kendi halkına ambargo uygulamakla eleştirdi.
Gulamkadir, narenciye ihracatıyla ilgili anlaşmanın ihraç için ciddi maliyet oluşturan nakliye sorununu çözmek üzere geçtiğimiz hafta Türkiye’ye giden Tarım Bakanı ve Cypfruvex yönetimi ile Türkiye Cumhuriyeti yetkilileri arasında gerçekleştirildiğini kaydetti. Gulamkadir bu durumdan hem devlet bütçesinin hem de sektörün ciddi zarara uğratıldığını kaydetti.


Benzer Haberler

Park halindeki 2 araç alev aldı

Voice Kıbrıs Haber

Lapta’da uyuşturucu: 1 kişi tutuklandı

Voice Kıbrıs Haber

3 metre yükseklikten kayalıklara düşen şahıs yaralandı

Voice Kıbrıs Haber

Alkollü sürücü park halindeki araca çarptı

Voice Kıbrıs Haber

Girne, Alsancak ve Lapta’da yarın geniş bir bölgeye elektrik verilemeyecek

Voice Kıbrıs Haber

“CUT” 8 Mayıs Çarşamba akşamı Şampiyon Melekler yararına sahnelenecek

Voice Kıbrıs Haber