FeaturedKIBRIS

Kıbrıs Türk mallarıyla ilgili planlar…

Güney Kıbrıs Başkanlık adaylarının, güneyde en çok tartışılan konulardan biri olan ve pek çok skandalın yaşandığı güneydeki Kıbrıs Türk malları ve kuzeyden güneye göç eden Kıbrıslı Rumlarla ilgili planları analiz edildi. 

Politis gazetesi, Kıbrıs Türk malları konusunun genelde adayların seçim kampanyaları dışında olduğuna dikkat çekti.

Yapılan açıklamalar çerçevesinde bir derlemede bulunan gazete, başkanlık adaylarından, Kıbrıslı Rum Lider Nikos Anastasiadis’in, İçişleri Bakanı’nın Kıbrıs Türk mallarıyla ilgili hazırladığı ve yakın zamanda açıkladığı planı benimsediğini belirtti.

Gazete planda, kuzeyde malını bırakıp güneye taşınan göçmenlerin daha çok memnun edilmesi, Kıbrıs Türk mallarının idaresinde daha fazla açıklık olması, Kıbrıs Türk Malları Vasiliği’nin gelirinin artırılması için Kıbrıs Türk mallarının en iyi şekilde kullanılması gibi konuların bulunduğunu aktardı.

DİKO’nun adayı olan ve Dayanışma Hareketi ile EDEK’in desteğini alan Nikolas Papadopulos’un, yaptığı açıklamalara göre mevcut politikanın değişmesinden yana görülmediğini belirten gazete, Papadopulos’un Kıbrıs Türk mallarını yasadışı kullananların incelenmesini istediğini belirtti.

AKEL’in desteklediği Satavros Malas’ın seçim programında bu konunun yer almadığını kaydeden gazete, Vatandaşlar İttifaklı Yorgos Lillikas’ın ise kuzeyden güneye göç edenlerin haklarını alamadıklarından söz ederek, bu haksızlığın giderilmesi gerektiğini, ayrıca Taşınmaz Mal Komisyonu’na yapılan başvuruların önüne geçilmesi gerektiğini savunduğunu aktardı. 



Benzer Haberler

Bostancı geçiş noktasında kaçak et: 1 tutuklu

Voice Kıbrıs Haber

Sahte öğrenci belgesi düzenleyen zanlılara 5 gün daha tutukluluk

Voice Kıbrıs Haber

Polisi görünce kaçan uyuşturucu zanlısı bir apartmanın çatı katında tespit edildi

Voice Kıbrıs Haber

Lefkoşa’da 2 küçük kıza cinsel istismar iddiası!

Voice Kıbrıs Haber

10 gram uyuşturucuyla yakalanan zanlı teminata bağlandı

Voice Kıbrıs Haber

Eski kız arkadaşını darp edip, tehdit ettiği iddia edilen zanlı teminata bağlandı

Voice Kıbrıs Haber