FeaturedKIBRIS

Kıbrıs Türk malları için Özel İdare Bölgeleri

Güney Kıbrıs’taki Kıbrıs Türk mallarına ilişkin yasal düzenlemeler getirirliyor.
Haravgi gazetesi haberinde Kıbrıs Türk Malları Vasiliğinin, Şehircilik Dairesi işbirliğiyle, bedelleri yüksek ve “filet” kategorisinde olan bazı bölgeleri “özel yönetim bölgeleri” şeklinde isimlendireceğini belirtti.

FİLET KATEGORİSİNDEKİ MALLAR İÇİN AÇIK ARTIRMA

“Filet” kategorisinde olan Kıbrıs Türk mallarının geleneksel süreçte değil , açık artırmanın ardından değerlendirmeye alacağını belirten gazete, Kıbrıslı Rum göçmenler tarafından açık artırmaya ilgi gösterilmemesi durumunda (bu durum, çok uzak bölgelerin bulunması nedeniyle daha çok Baf’ta gözlemleniyor) Kıbrıs Türk Malları Vasiliği’nin, ihale teklifleriyle göçmen olmayanlara yöneleceğini yazdı.

Haravgi gazetesi ise haberinde, hükümetin Kıbrıs Türk mallarıyla ilgili yasa ve tüzükleri onaylayarak Meclis’e sunulacağını kaydetti.

İlgili yasa ve tüzüklerin, yıllardır ortaya çıkan sorunlara çözüm kazandırmayı amaçladığını yazan gazete bunların; şeffaflığa katkı koyacak ölçülü ve net kriterlerle sorunlara çözüm sağlayacağını belirtti.

Gazete, meclise sunulan yasa tasarısının, basında daha önce yer alan ayrıntılarına geniş bir şekilde yer verirken Kıbrıs Türk evi kiralama sözleşmesinin, miras nesnesi olabileceğini, bunun; evin bakımı ve güvenliğine ilişkin sorumluluğun da üstlenileceği anlamına geldiğini belirtti.


Benzer Haberler

‘Yapılandırmaya ağırlık verilmeli’

Voice Kıbrıs Haber

İçişleri Bakanlığı uyardı: Türkiye’ye gidecek olanların dikkatine!

Voice Kıbrıs Haber

Büyükbaş hayvan düşük tazminatları ödendi

Voice Kıbrıs Haber

Metehan yolunda kaza: Araçlardan biri takla attı, diğeri duvara çarptı!

Voice Kıbrıs Haber

Sevim Tolgay için acil kan aranıyor!

Voice Kıbrıs Haber

Farkındalık yaratma amaçlı belgeseli izleyenler duygusal anlar yaşadı

Voice Kıbrıs Haber