FeaturedKIBRIS

Anastasiades-Kotzias: Kıbrıs sorunu üzerinde ortak pozisyonumuz var

Güney Kıbrıs Rum lideri Anastasiades ve Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Kotzias, Kıbrıs sorunu üzerindeki “BM parametreleri içerisinde bir çözüme ulaşmak” olan ortak pozisyonlarını tekrarladılar.

BM Genel Kurulu dolayısıyla bulundukları New York’ta salı günü açıklamalarda bulunan Kotzias, Anastasiades ile görüşmesinden sonra ”Tek bir pozisyon var” dedi; işbirliklerinin “dürüst ve mükemmel”, pozisyonlarının ortak olduğunu vurguladı.
 
Yunanistan Dışişleri Bakanı, Anastasiades’e, kendisini Kıbrıs için yardıma hazır gören BM Genel Sekreteri Antonio Guterres’le yaptığı görüşme hakkında bilgi verdi, Guterres’in de Kıbrıs ve Kıbrıs halkı için bir çözümü desteklediğini söyledi.
 
Çözümün, uluslararası hukuk ve BM ilkeleri çerçevesinde olması gerektiğinin altını çizen Nikos Kotzias, BM Genel Sekreteri ve uluslararası güçlerin, Kıbrıs’ın üçüncü bir ülkenin garantilerine veya müdahale haklarına konu olamayacağını anladıklarına inandığını belirtti; “Bu hep birlikte Crans-Montana’da elde ettiğimiz bir şeydir” dedi.
 
Anastasiades de, görüşmelerin ‘özellikle yapıcı’ olduğunu, Kıbrıs sorununda, ‘Crans- Montana’da Türk tarafının uzlaşmazlığı sonucu şu ana kadarki üzücü sonuçlar esasında, Kıbrıs sorununda ileriye yönelik yollardan bahsettiklerini kaydetti.
 
Anastasiades, “Şu ana kadarki gelişmeleri, ayrıca Birleşmiş Milletler kararları çerçevesinde, Türkiye’nin dediği gibi BM parametreleri dışında bir çözüm değil, her zaman BM Genel Sekreteri’nin parametrelerini dikkate alarak bir çözüm elde etmeye yönelik ortak pozisyonumuzu gözden geçirdik” şeklinde konuştu.
 
Görüşmenin büyük bölümüne, Güney Kıbrıs Dışişleri Bakanı Ioannis Kasoulides, Güney Kıbrıs Sözcüsü Nikos Christodoulides ve diğer yetkililer de katıldı. Son on dakikada Anastasiades iki dışişleri bakanı ile görüştü.

Kaynak: CNA



Benzer Haberler

YDP yeni Genel Sekreteri’ni belirledi

Voice Kıbrıs Haber

Emekliler Derneği’nde ücretsiz vücut analizi yapılacak

Voice Kıbrıs Haber

Özkunt Sosyal Sigortaları göreve çağırdı

Voice Kıbrıs Haber

Zaroğlu “Bayan Holguin evine dönmelidir”

Voice Kıbrıs Haber

Döviz piyasaları sakin seyrediyor

Voice Kıbrıs Haber

Zanlıdan kan örneği alındı

Voice Kıbrıs Haber