FeaturedKIBRIS

Anastasiadis New York görüşmelerinde Kıbrıs sorununa odaklandı

Kıbrıs sorunu ve ikili ilişkiler, Güney Kıbrıs Rum lideri Nicos Anastasiades’in Birleşmiş Milletler (BM) 72.  Genel Kurulu toplantıları dolayısıyla bulunduğu New York’ta yaptığı görüşmelerde yoğunlaştığı konular oldu.

Anastasiades, diğerlerinin yanı sıra BM Genel Sekreteri Antonio Guterres ve ABD Başkanı Donald Trump’ın konuşma yaptıkları Genel Kurul’un resmi açılışında hazır bulundu.

Hükümet kaynakları, Anastasiadis’in, Çin Dışişleri Bakanı Wang Yi ve Rusya Dışişleri Bakanı Sergei Lavrov ile ayrı ayrı Kıbrıs sorunu ve ikili ekonomik ilişkileri görüştüğünü belirttiler.

Nicos Anastasiades, Wang Yi ve Sergei Lavrov’a Kıbrıs sorunundaki gelişmeler hakkında bilgi verdi, Kıbrıs Rum tarafının iyi niyet ve isteklilikle, BM Genel Sekreteri’nin belirlediği parametreler çerçevesinde müzakerelere devam etmeyi arzuladığını ifade etti.

Rum lider her iki ülkeye, Kıbrıs sorunuyla ilgili uzun zamandan beri sergiledikleri ilkeli duruştan dolayı teşekkür etti.

Aynı kaynaklar, Rusya Dışişleri Bakanı Sergei Lavrov’un, Anastasiades’i Ekim ayının son haftalarında Moskova’ya davet ettiğini, davetin kabul edildiğini kaydettiler.

Anastasiades, Mısır Cumhurbaşkanı Abdel Fattah el-Sisi ile de samimi ve dostane bir görüşme yaptı. Görüşme enerji konuları ve Kıbrıs sorunu üzerinde yoğunlaştı; Kıbrıs, Yunanistan ve Mısır üçlü zirvesi öncesinde Mısır Cumhurbaşkanı’nın Lefkoşa’ya iki günlük bir ziyaret yapması teyit edildi.

Anastasiades Moritus Başbakanı Pravind Kumar Jungnauth ile de bir görüşme yaptı.

Anastasiades ve Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Kotzias’ın görüşmelerinde de, Genel Kurul dolayısıyla bulundukları New York’ta uluslararası liderlerle yaptıkları görüşmeler ışığında Kıbrıs sorunundaki gelişmeler gözden geçirildi.

Kaynak: CNA


Benzer Haberler

Havai fişek kullanımı mercek altında

TAK

8 kundaklama olayına karışan kişi tutuklandı

TAK

Afrodit yatağıyla ilgili öneri ikinci kez reddedildi

TAK

Kadınlar Konseyi’nin 49’uncu kuruluş yılında “Ayak İzleri” sergisi açıldı

TAK

Döviz piyasalarında son rakamlar

Voice Kıbrıs Haber

Üstel ve Yılmaz’dan Ankara’da narenciye için mutabakat zaptı

TAK