FeaturedKIBRIS

“Kıbrıs sorunu konusunda görüş birliği var”

Kıbrıs Cumhuriyeti-Yunanistan-Ürdün arasında çarşamba günü Lefkoşa’da gerçekleştirilen Üçlü Görüşme sonrası KHA’ya açıklamalarda bulunan Yunanistan Dışişleri Bakanı Vekili Yorgos Katrougalos Kıbrıs sorunu konusunda Yunanistan ve Kıbrıs Cumhuriyeti arasında görüş birliği olduğunu söyledi.

Katrougalos, “iyi bir şey için mümkün olan en iyi olanağa sahip olmak için” Kıbrıs’la ilgili müzakereler başlamadan önce çok iyi bir ön hazırlık yapılması gerektiğini vurguladı.

Çarşamba sabahı Kıbrıs Cumhuriyeti  Dışişleri Bakanı Nikos Christodoulides ile Kıbrıs konusunda Dışişleri Bakanlığında gerçekleştirdiği ikili görüşmeyle ilgili olarak “Kıbrıs Cumhuriyetiyle aynı düşüncelere sahibiz” yanıtını verdi.

“Bayan Lute’nin düşüncelerini görmeyi bekliyoruz. Yunanistan Cumhuriyeti olarak bizim düşüncemiz Kıbrıs sorunun rolünün uluslararası hukuk olarak gelişmesi, garantiler ve adada yabancı ordunun kalması gibi çok önemli konularda Crans-Montana’da kaydedilen ilerlemenin vurgulanmasıdır”.

Görev tanımı konusunda bir sonuca varılacağından umutlu olup olmadığı sorusuna Katrougalos “ortaya iyi bir şey çıkması için en azından bu kez çok iyi bir ön hazırlık yapılmasını isteyecektik” cevabı verdi.

Kıbrıs Cumhuriyeti ve Yunanistan’ın geliştirdikleri üçlü işbirlikleriyle ilgili olarak, Yunanlı Yetkili, “Yunanistan ve Kıbrıs Cumhuriyeti bölgede çok sayıda üçlü işbirlikleri ilerletmektedirler çünkü biz sadece istikrar sütunu olmak istemiyoruz, bu istikrarı barış ve halklarımız için refah arayışında değerlendirmek istiyoruz” dedi.

“Ürdün ile işbirliği bu yönde çok önemlidir ve bugün çok önemli görüşmeler gerçekleştirdik. Yeni yılın ilk altı ayında üç ülke liderleri arasında gerçekleştirilecek görüşme için zemini hazırlayan bu Kıbrıs, Yunanistan ve Ürdün arasında bugünkü Üçlü Bakanlar Görüşmesini önemli olarak görüyorum”.

Kıbrıs Cumhuriyeti , Yunanistan ve Filistin arasında Dışişleri Bakanları düzeyinde geçen pazartesi Atina’da gerçekleştirilen Üçlü Görüşme ve perşembe günü İsrail’in Beersheba kentinde Kıbrıs, Yunanistan ve İsrail arasında yapılacak Üçlü Zirve Toplantılarını çok önemli olarak niteledi.

Katrougalos son olarak “tüm bunlar izlediğimiz çok boyutlu dış politikamızın bir göstergesidir. Ama aynı zamanda bizim barış faktörü olarak ekonomik işbirliklerini ve halkımızın ekonomik refahını ilerletmeye çalıştığımızı gösteriyor”.

Kaynak:KHA


Benzer Haberler

Hristodulidis Guterres’in 3’lü ya da 5’li görüşme önerdiğini savundu

TAK

ABD’de Republic First Bank kapatıldı

Voice Kıbrıs Haber

Savaşan, “Health Tourism Expo-Bakü” açılışında KKTC’yi temsilen konuşma yaptı

Voice Kıbrıs Haber

Güney Kıbrıs ile Kırgızistan arasında çifte vergilendirmeyi önleme anlaşması imzalanacak

Voice Kıbrıs Haber

“Timsah Ateşi” seyirciyle buluştu

Voice Kıbrıs Haber

DAÜ: “DAÜ İletişim Fakültesi Yüksek Lisans Programı ilk 5’te yer aldı”

Voice Kıbrıs Haber