FeaturedKIBRIS

“Kıbrıs Rum yönetiminin ilan ettiği büyük stratejik projeler peş peşe batıyor”


Kıbrıs Rum yönetiminin ilan ettiği büyük stratejik projelerin birbiri ardına batmakta olduğu, “Afrodit” yatağı, Vasiliko terminali, Güney Kıbrıs ile Girit arasında deniz altı kablo ile elektrik bağlantısı projesinden sonra şimdi de Larnaka Marina ve Limanı Projesi’nin yarıda kalma riski taşıdığı bildirildi.

Allithia’nın “Büyük Projelerle İlgili Sözleşmeler Birbiri Ardına Çöküyor” başlıklı haberine göre Larnaka Marina ve Limanı Projesi’nin yüklenicisi şirketi Kition Ocean Holdings CEO’su Oliver Corlette, 1,2 milyar euroluk projede gelinen çıkmazın bütün sorumluluğunu Hristodulidis hükümetine yükledi. Corlette henüz geç olmadığını, projenin kurtarılabileceğini belirterek Kıbrıs Rum yönetimini diyaloğa çağırdı ancak iki taraf arasındaki anlaşmazlığın çözülememesi halinde meselenin mahkemeye gideceğini açıkladı.

Kıbrıslı Rum Lider Hristodulidis ise bir gazetecinin sorusuna karşılık “Devlet şantaj kabul etmez. Büyük stratejik projeleri üstlenenler yükümlülüklerini yerine getirmek zorundadır.” dedi.

Gazeteye göre AKEL Genel Sekreteri Stefanos Stefanu da Hristodulidis hükümetini elektrik üretimi için doğal gaz ithal edilebilmesi için Vasiliko terminalinin süratle tamamlanmasına yönelik çözüm bulmaya çağırdı.

Stefanu yazılı açıklamasında Çin şirketi ile yapılan “kötü anlaşmadan” Nikos Anastasiadis hükümetinin sorumlu olduğunu ancak Hristodulidis hükümetinin de icraatlarından sorunları çözmekteki acizliğinden dolayı sorumlu olduğu görüşünü ortaya koydu. Tüketicinin ödeme yükünün hafifletilmesi için Vasiliko projesinin bir an önce tamamlanması gerektiğine işaret etti.






Benzer Haberler

AB, Rusya’ya uygulanan yaptırımların süresini uzattı

AA

Üstel “Halkımızın alım gücünü korumak için kararlı adımlar atmaya devam edeceğiz”

Voice Kıbrıs Haber

Macron’un seçim kararı Fransız borsasını vurdu

NTV

Sibel Tatar “Engelli yaşam evi projeleri tamamlanmalı”

TAK

Kıbrıs Modern Sanat Müzesi, Kıbrıs Araba Müzesi ve Surlariçi Şehir Müzesi bayramın ilk gününün ardından ziyarete açıldı

Voice Kıbrıs Haber

Los Angeles’ta büyük yangında bin 200 kişi tahliye edildi

Voice Kıbrıs Haber