FeaturedKIBRIS

Kıbrıs Rum Yönetimi alarmda!

Kıbrıs Rum Yönetimi‘nin, Şuşa’da Temmuz ayında yapılması planlanan Türk Devletleri Teşkilatı (TDT) Gayriresmi Toplantısı’na Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın davet edilmesi üzerine harekete geçtiği belirtildi.

Fileleftheros gazetesi haberinde, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’in TDT Gayriresmi Toplantısı’na Ersin Tatar’ı davet etmesine ilişkin haberlerin, Kıbrıs Rum Yönetimini alarma geçirdiğini yazdı.

Kıbrıs Rum Yönetimi’nin hamlelerinin, tüm durumu tek etkilemesi mümkün görünen Avrupa Birliği’ne yönelik olacağını yazan gazete, KKTC’nin uluslararası tanınmayı sağlamak için Azerbaycan unsuruna çok fazla yatırım yaptığını da belirtti.

Gazete, gerek Bakü gerekse Azerilerin dış politikasını büyük ölçüde etkileyen Türkiye’nin, uluslararası ve Avrupa düzeyindeki yan etkilerinden kaçınmak için hamlelere özen gösterdiğini yazdı.

“Sahte devlet” olarak nitelendirdiği KKTC’nin siyasi açıdan yükseltilmesini hedefleyen Azerbaycan’ının hamlelerinin geçmişte önlendiğini yazan gazete, Güney Kıbrıs’ın bu çabadaki “güçlü kartının”, Bakü için çok önemli bir ekonomik ortağı teşkil eden Avrupa Birliği olduğunu belirtti.


Benzer Haberler

12. Uluslararası Kıbrıs İşçi Filmleri Festivali başlıyor

Voice Kıbrıs Haber

Sahte pasaporttan tutuklanan karı koca mahkemeye çıkarıldı!

Voice Kıbrıs Haber

ABD Merkez Bankası (Fed) faiz kararını açıkladı

AA

Kıbrıs’ın Kanatları sergisi YDÜ’de yarın ziyarete açılacak

Voice Kıbrıs Haber

Lefke Polis Karakolu telefon hatları devre dışı kaldı

Voice Kıbrıs Haber

Güney Kıbrıs mahkemelerinde ABD-Rusya gerilimi

TAK