CoronavirüsFeatured

Kıbrıs Rum Bakanlar Kurulu, Paskalya öncesinde toplanıp tedbirleri görüşecek

Başlık Kıbrıslı Rum Lider Nicos Anastasiadis, Dünya Sağlık Günü dolayısıyla ziyaret ettiği Sağlık Sigortası Teşkilatı’nda yaptığı konuşmada, şu an için Covid-19 kısıtlamalarını rahatlatma veya artırma planı olmadığını belirtti. Bakanlar Kurulu’nun Paskalya öncesinde 24 Nisan’da toplanacağını bildirdi.

Kıbrıs’taki Genel Sağlık Sistemini ve ön cephede savaşan kahramanlardan övgüyle söz eden Anastasiadis, sadece iki yıl içinde sağlık sisteminin uygulanmaya konduğunu ancak bunun, “artık sorun yok demek” olmadığını ifade etti.

Bir soruyu yanıtlayan Anastasiadis, çarşamba sabahı Bilim Danışma ekibiyle bir toplantı yaptığını ve epidemiyolojik durumu görüştüğünü, şu an için epidemiyolojistlerin çok ciddi endişeleri olmadığını ancak bunun her gün epidemiyolojik durumun izlenmeyeceği anlamına gelmediğini kaydetti.

Nicos Anastasiadis, “Sağlık sisteminin baş edip etmediğini anlamak için hastaneye başvurularda en azından bir durgunluk olduğunu görmek istiyoruz” dedi.

Hayatları korumak gerektiğini ancak insanların yorgunluğunu, ekonominin çalışmaya devam etmesi gerektiğini de görmezden gelemeyeceklerini, dolayısıyla şu an için tedbirleri sıkımak veya rahatlatmak gibi bir planın olmadığını ifade eden Anastasiadis, Bakanlar Kurulu’nun 24 Nisan’da toplanma planı olduğunu, tedbir alınıp alınmayacağına karar verileceğini, kararların epidemiyolojik duruma göre olacağını, önerilerin bilim adamlarından geleceğini söyledi.

“AstraZeneca aşısı konusunda, Avrupa Tıp Ajansı’nın kararını bekliyoruz”

Anastasiadis, AstraZeneca aşısıyla ilgili endişeler konusunda da, vatandaşlar açısından bunların meşru endişeler olduğunu ancak şu ana kadar verilerin, aşının yan etkilerinin milyonda bir görüldüğünü gösterdiğini belirtti.

Anastasiadis, “Avrupa Tıp Ajansı’nın kararını bekliyoruz. Ona uygun hareket edeceğiz” dedi.

(KHA)


Benzer Haberler

Üstel “Atılan bu imzalarla ‘3 devlet tek millet’ söylemimiz artık uluslararası yasal bir boyut da kazanıyor”

TAK

16. Kıbrıs Tiyatro Festivali “Hayalet Kumpanya” oyunuyla perdeleri açtı

Voice Kıbrıs Haber

Sivil Savunma Teşkilatı Başkanlığı, Tsunami Testi ve Müdahale Tatbikatına katıldı

Voice Kıbrıs Haber

Amcaoğlu, yağmurlar sonrasında durum değerlendirmesi yaptı

Voice Kıbrıs Haber

“Vaka görülmesi durumunda kapanma süreci yeniden gündeme gelebilir”

Voice Kıbrıs Haber

“Bir alacağı tahsil edememe ülkenin gündemi haline geldi”