FeaturedKIBRIS

“Kesinlikle bir özelletirme olmayacak…KIB-TEK halkın malıdır”

Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu Genel Müdürü Dalman Aydın, bir televizyon programına telefonla bağlanarak KIB-TEK’de yaşananlarla ilgili açıklama yaptı.

EL-Sen’in acil durumlar dışındaki arızlara müdahale etmediğini kaydeden Aydın, bazı bölgesel arızalar yaşandığını söyledi…

Aydın, ülkeye enerji sağlamak ve vatandaşları mağdur etmemek adına çeşitli önlemler aldıklarını anımsattı. Aydın, “biz müdahale yapmıyoruz biz halkımıza enerji sağlamak adına gerekli çalışmaları yapıyoruz. Bunlar devamlı yapılan işlemlerdir. Acil olarak almamaız gereken önlemler olduğuna karar verdiğimizden dolayı böyle bir yola başvurduk. Bunun yansıtıldığı gibi düşünülmemesi gerekir. Gelen firmanın da sadece iyi niyet çerçevesinde geldiğini bizler yaşayarak çok iyi biliyoruz”dedi.

KIB-TEK’in başka firmalara devredileceği yönünde bir algı oluşturulduğunu da belirten Aydın , kesinlikle bir özelletirmenin olmayacağını söyledi ve “KIB-TEK halkın malıdır, El-Sen üyelerinindir” dedi.

Halka sürekli elektirik sağlanması için çalışmalar yapıldığını belirten Dalman Aydın, yapılan çalışmalardan sonra üretimin 30mgv 90 Megavatt’a çıkarıldığını da söyedi.

Aydın, bazı bölgelerde lokal arızaların söz konusu olduğunu onların da giderilmeye çalışdığını kaydetti.

Son iki haftadır yaşanan süreçte halkın mağduriyetinin söz konusu olduğunu da belirten Aydın, sorunların bir an önce çözülmesini istedklerini söyledi, sendika üyelerini KIB-TEK’ e sahip çıkmaya çağırdı.

Aydın, “KIB-TEK biz sahip çıktıkca büyüyecektir. 2023 de yapacağımız yatırımların devamının sağlanması adına en geç Pazartesi günü itibarı ile görevlerinin başına geçmeleri için çağrıda bulunuyorum” dedi.


Benzer Haberler

Nijerya’da düzenlenen saldırılarda Sivil Ortak Görev Gücünden 25 kişi öldü

NTV

Sterlin ve Euro’da son rakamlar! (29 Nisan 2024 döviz kurları)

Voice Kıbrıs Haber

Arıklı: “Bu kurultay YDP’nin gerçekten yeniden doğuşu olacaktır”

TAK

Bugün hava nasıl olacak?

Voice Kıbrıs Haber

Evinde ölü olarak bulundu!

Voice Kıbrıs Haber

Trafik ekiplerinin kontrol maksatlı durdurduğu araçta uyuşturucu çıktı!

Voice Kıbrıs Haber