FeaturedTürkiye

“Kendi yetki alanlarındaki faaliyetlerimize devam edeceğiz”

Türkiye Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Dönmez, Türkiye’nin kendi deniz yetki alanlarında faaliyetlerine devam edeceğine işaret etti.

“Karadeniz’deki keşifle birlikte oradaki iş planımızın yoğunluğundan dolayı o tarafa ağırlık verdik ama Akdeniz’i ihmal ettik, bir daha girmeyeceğiz anlamına gelmiyor” diyen Dönmez, kendi deniz yetki alanlarındaki faaliyetlerin devam edeceğini belirtti.

Türkiye Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Dönmez, Karadeniz’de keşfedilen doğalgaz rezervi ve Doğu Akdeniz’deki sondaj faaliyetlerine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Dönmez, Sakarya Gaz Sahası’nda yaklaşık 40 üretim kuyusu açmayı planladıklarını belirterek, hedefin, gazın 2023’te sisteme bağlanması olduğunu vurguladı.

Türkiye’nin Akdeniz’deki gaz arama faaliyetlerine de değinen Dönmez, kendi yetki alanlarındaki faaliyetlere devam edecekleri mesajını da verdi.

Dönmez, “Karadeniz’deki keşifle birlikte oradaki iş planımızın yoğunluğundan dolayı o tarafa ağırlık verdik ama Akdeniz’i ihmal ettik, bir daha girmeyeceğiz anlamına gelmiyor. Biz yine kendi deniz yetki alanlarımızda faaliyetlerimize devam edeceğiz” dedi.

(TRT)


Benzer Haberler

Döviz piyasaları dalgalı seyrediyor

Voice Kıbrıs Haber

Süratli araç kullanımına yönelik polis denetimleri sıklaştırıldı

TAK

Taçoy “Ülkenin daha iyi bir yönetime ihtiyacı var”

TAK

Trafik yüzünden çıkan kavgada 7 kişi tutuklandı!

Voice Kıbrıs Haber

Ombudsman Çevre Koruma Dairesi ve Lefkoşa Türk Belediyesi’ni kusurlu buldu

TAK

Borsa günü düşüşle tamamladı

AA