FeaturedKIBRIS

“Kendi sokağınızla ilgili ölçümü internet sitemizde bulabilirsiniz”

Bilgi Teknolojileri ve Haberleşme Kurumu (BTHK) Başkanı Kadri Bürüncük,Baz istasyonlarının sürekli BTHK’nın denetimi altında olduğunu belirtti.

Bürüncük, internet servis sağlayıcılarının kurduğu antenlerin sanıldığının aksine ayrıca bir izne tabi olmadığını ifade etti. İnternet servis sağlayıcıların 3 aylık dönemlerle kendilerine mevcut altyapılarıyla ilgili rapor sunduğunu dile getiren Bürüncük şöyle devam etti:

“Bu antenlerin belirli standartlarda olması zorunluluğu vardır. Teknik uyumlulukla ilgili daha ithal aşamasında onaylar alınır. Tüm dünyada kullanılan cihazlar kullanılır. Güç sınırlamaları vardır. Standart dışı kirlilik yaratmaları engellenir. Buna rağmen arızlara izinsiz cihazlara karşı biz düzenli olarak ülke genelinde ölçümler de yaparız”
Öte yandan mobil operatörlerin kullandığı baz istasyonlarının hem ithal hem kurulum sırasında izine tabi olduğunu anlatan Bürüncük bu istasyonlar kurulmadan önce yerinde inceleme yapıldığını belirtti.

Kurulum için sunulan verilerin incelendiğini, izin belgeleri düzenlendiğini dile getiren Bürüncük, kurulumdan sonra üç gün içinde mutlaka bilgi talebinde bulunduklarını, kendilerinin de istasyonları yerinde inceleyip ölçümler yaptığını anlattı.

“GELEN TALEPLER ÜZERİNE DE ÖLÇÜMLER YAPIYORUZ… KENDİ SOKAĞINIZLA İLGİLİ ÖLÇÜMÜ İNTERNET SİTEMİZDEN BULABİLİRSİNİZ”

Vatandaştan gelen talepler üzerine de ölçümler gerçekleştirdiklerini ifade eden Bürüncük, gelen dilekçelere hızla dönüş yaptıklarını, dilekçe sahiplerinin gözü önünde ölçümler gerçekleştirildiğini ifade etti.

Bu gibi taleplere öncelik verdiklerini söyleyen Bürüncük, ölçümlerin kalibrasyonu yapılmış cihazlarla, Türkiye’de ilgili kurslara katılıp başarı belgesi almış personel tarafından yapıldığını dile getirdi.

Bütün bunlar yanında 2 yılda bir ülke genelinde sokak sokak gezerek ölçümler yaptıklarını anlatan Bürüncük, ölçüm sonuçlarının yer aldığı haritanın BTHK’nın internet sitesinden bulunabileceğini dile getirdi.

“TÜM OKULLARDA ÖLÇÜM YAPTIK…”

Bunun yanında geçen yıl ilk kez okullarda limit değerleri düşük seviyelere çekerek ölçümler yaptıklarını anlatan Bürüncük, 135 ilkokulda denetim gerçekleştirdiklerini ifade etti.

Tüm okul binaları ve sınır boylarında yaptıkları denetimlerde ölçülen en yüksek değerlerin dahi limitlerin altında olduğunu anlatan Bürüncük, bununla ilgili raporun da internet sitesinden görülebileceğini anlattı.

Haber: Doğuş Özokutan Çiftçioğlu   Fotoğraf: Erol Uysal

Voice Kıbrıs Haber/TAK


Benzer Haberler

Alas: “Önemli olan maaş artışı değil, alım gücünün artırılması”

TAK

Elazığ’da 4 büyüklüğünde deprem

TAK

Meteoroloji Dairesi’nden denizler ve karada fırtınamsı rüzgar uyarısı

Voice Kıbrıs Haber

Devlet Piyangosunun büyük ikramiyesi teslim edildi

TAK

Teknik komiteler çalışmıyor

Voice Kıbrıs Haber

Rüzgarın yer yer fırtınamsı esmesi bekleniyor

Voice Kıbrıs Haber