FeaturedKIBRIS

Katrugalos koordinasyon için geliyor

Yunanistan Dışişleri Bakanı Yorgos Katrugalos, ilk resmi ziyaretini gerçekleştirmek amacıyla bu akşam Kıbrıs’ın güneyine geliyor.

Fileleftheros ve diğer gazeteler, Yunanistan Dışişleri Bakan Yorgos Katrugalos’un Kıbrıs ziyareti ve Katrugalos’un Rum Habere Ajansı’na yaptığı açıklamalara yer verdi.

Habere göre, Katrugalos, Rum Habere Ajansı’na (KİPE) yaptığı açıklamada, ilk resmi ziyaretinin amacının, karşılıklı bilgilendirme ve özellikle Kıbrıs sorununda, ulusal meseledeki politikalarında koordinasyonu sağlamak olduğunu ifade etti.

Katrugalos, Kıbrıs Cumhuriyeti’nin enerji konularındaki gelişmelere yönelik tezlerinin, Kıbrıs Cumhuriyeti ve helenizmin haklı taleplerini mutlak şekilde ifade ettiğini belirtti. Katrugalos, 20 Mart’ta Kudüs’te ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo’nun katılımıyla gerçekleştirilecek Kıbrıs Cumhuriyeti-Yunanistan-İsrail üçlü zirvesinde, East Med boru hattının döşenmesi için anlaşma imzalanması için ciddi bir çaba sarf edileceğini dile getirdi.

Katrugalos, farklı bir durumda ise imzanın, İtalyanların da katılacağı, bir sonraki görüşmede, Girit’te atılacağını ifade etti.

KATRUGALOS’UN PROGRAMI

Gazete, aynı haber içerisinde, Katrugalos’un Kıbrıs Cumhuriyeti ziyaret programına da yer verdi.
Habere göre, Katrugalos’un ziyareti, bu akşam siyasi parti başkanlarının da yer alacağı, onuruna verilecek yemek ile başlayacak.

Katrugalos, Kıbrıs Cumhuriyeti Başkanı Nikos Anastasiadis, Dışişleri Bakanı Nikos Hristodulidis, Meclis Başkanı DimitrisŞilluris, Başpiskopos II.Hrisostomos ile görüşmeler gerçekleştirecek.

Katrugalos’un Kıbrıs ziyareti, Yunan Askeri Mezarlığı’na çelenk koymasının ardından sona erecek.

(TAK)


Benzer Haberler

24. Büyükkonuk Eko Günü yarın yapılıyor

TAK

“Çatı Operasyonunda” 4 tutuklu!

Voice Kıbrıs Haber

19’uncu İpek Koza Festivali’nde ilk gün tamamlandı

Voice Kıbrıs Haber

“Masal Atölyesi”ne çocuklardan büyük ilgi

Voice Kıbrıs Haber

Gazze’ye havadan yardımlar can aldı

NTV

Zanlı ilk etapta 3 gün tutuklu kalacak!

Voice Kıbrıs Haber