FeaturedKIBRIS

Karpaşa’daki Kutsal Haç Kilisesi’nde koruma çalışmaları tamamlandı

Kültürel Miras Teknik Komitesi, Avrupa Komisyonu ve Birleşmiş Milletler Gelişim Programı (UNDP), Türk işgali altında bulunan Girne`ye bağlı Karpaşa köyündeki Kutsal Haç Kilisesi`nde koruma çalışmalarının tamamlandığını açıkladılar.

Karpaşa Kilisesi, Kültürel Miras Teknik Komitesi tarafından AB fonları ve BM Gelişim Programı kapsamında koruma çalışmaları yapılması için seçilen üç Maronit dini mirasından biri oluyor. Diğer iki Maronit kilisesi de, koruma çalışması Ekim 2015`te tamamlanan Kormacit St. George Kilisesi ile koruma çalışmaları kısa süre içerisinde tamamlanacak olan Agia Marina Kilisesi oluyor.
Kutsal Haç koruma çalışmaları çerçevesinde, kilisenin genel temizliği, metal olukların ve boşaltma borularının değişimi, sıvaların çıkarılması ve taş duvarların yeniden boyanması, taş çan kulesinin tamiri, hasarlı taşların değiştirilmesi ve fresklerin koruması yapıldı.

Projenin toplam maliyeti olan yaklaşık 48,500 avro Kutsal Makam`ın katkılarıyla Avrupa Birliği tarafından finanse edildi.

UNDP`den yapılan açıklamada, Kültürel Miras Teknik Komitesi`nin desteğinin, Avrupa Birliği`nin Kıbrıs Türk Toplumu için Yardım Programı`yla uzlaşma ve güven yaratıcı tedbirlerin desteklenmesinin temeli olduğu belirtildi.
Projenin tamamlanma töreni,, 6 Nisan Perşembe günü saat 16:00`da kilise bahçesinde yapılacak.

KHA/MG/KBI/2017
Kıbrıs Haber Ajansı


Benzer Haberler

İMO İş Sağlığı ve Güvenliği Çalıştayı’nın sonucunu açıkladı

Voice Kıbrıs Haber

12. Mormenekṣe Enginar Festivali başladı

TAK

Metehan yolunu kullanacak sürücülerin dikkatine!

Voice Kıbrıs Haber

Küresel piyasalar önümüzdeki hafta BoE’nin faiz kararına odaklandı

Voice Kıbrıs Haber

“Kıbrıs Rum yönetimi AİHM kararlarına karşı çıkıyor… TMK’dan alınan paraları tanımıyor”

TAK

Holguin’in üçlü görüşme ayarlamaya çalışacak

TAK