FeaturedKIBRIS

“Kararlar alınmadan önce 3. tarafların kararlarını etkilemeye çalışacağız”

Başbakan Yardımcısı, Dışişleri Bakanı Kudret Özersay New York’ta.

Özersay, Birleşmiş Milletler Barışı Koruma Operasyonları’ndan Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı Jean Pierre Lacroix ile bir araya geldi.

BM Barış Gücü’nün görev süresiyle ilgili karar ve kararla ilgili rapor BM’nin ana gündem maddelerinden biri…

Karar öncesi, Başbakan Yardımcısı, Dışişleri Bakanı Kudret Özersay, New York’taki BM Genel Merkezi’nde görüşmeler yapıyor…

Özersay, Birleşmiş Milletler Barışı Koruma Operasyonları’ndan Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı Jean Pierre Lacroix ile bir araya geldi…

Görüşmede, Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Güneş Onar, “KKTC New York Temsilcisi” İsmet Korukoğlu, 2. Sekreter Sertaç Güven ile 3. Sekreter Seval Gökeri ile BM diplomatları da hazır bulundu…

Görüşme yaklaşık 40 Dakika sürdü…

Görüşme sonrası basına kısa bir açıklama yapan Özersay, “biz dış politikayı Lefkoşa’da oturarak yapılacak bir şey görmüyoruz. Aktif bir diplomasi anlayışı ile ulıuslararası temaslar yaparak bütün Uluslararası platformlarda Kıbrıs Türkü’nü hak ettiği gibi temsil etmeye çalışıyoruz” dedi.

Özersay, “ Gerek BM, gerekse spesifik olarak Güvenlik Konseyi’ne üye devlet temsilcileri ile New York’ta yapacağımız temaslarda kararlar alınmadan önce düşüncelerimiz doğrultusunda, 3. tarafların kararlarını etkilemeye çalışacağız. Diplomasi bir süreçtir. Tek bir görüşme ile değil, farklı görüşmlerle de oratay konulacak yeni ve yaratıcı fikirlerle sonuç almak mümkündür. Biz bu düşünce ile, imkan bulduğumuz bütün uluslarararası plaftormlarda, Kıbrıs Türkünü, hak ettiği gibi temsil edip kararları etkilemeye çalışacağız” diye konuştu.

Mağusa’daki BM Askeri Kampının taşınması talebini gündeme getirdiklerini açıklayan Özersay, bu konuda yakında BM’den resmi bir yanıt alacaklarını ve bundan sonrası hareket tarzını o yanıta göre belirleyeceklerini vurguladı.

Başbakan Yardımcısı Dışişleri Bakanı Kudret Özersay’ın konuyla ilgili BM’deki temasları hem BM yetkilleri hem de Güvenlik Konseyi’nin üyesi olan ülkelerin temsilcileri ile devam edecek.

(BRT)


Benzer Haberler

Gençlik Dairesi’nin düzenlendiği Genç Enerji Video İçerik Yarışması’nın kazananları açıklandı

TAK

Güney’de kanser hastasını tedavi gördüğü merkezden kovdular

TAK

“Poliçeler (Değişiklik) Yasa Tasarısı” Meclisten geçti

TAK

Altın fiyatlarında düşüş!

NTV

Sahte diplomadan tutuklanan Remziye Seven’in evinde gizli ibareli belgeler bulundu!

Voice Kıbrıs Haber

Ege Denizi’nde deprem!

AA