FeaturedKIBRIS

“Kararın tekrardan gözden geçirilmesini öneriyoruz”

Kıbrıs Türk Spor Yazarları Derneği (KTSYD) Spor Şurası Tüzüğü hakkında görüş alışverişinde bulunarak kararın tekrardan gözden geçirilmesini önerdi.

Yapılan açıklama şu şekilde:

“Kıbrıs Türk Spor Yazarları Derneği’nde (KTSYD) bir araya gelen 13 spor federasyonunun başkanı, yaklaşık olarak 1 saat süren bir toplantı gerçekleştirmişlerdir. Toplantıda sporumuzda yaşanan son durum hakkında, özellikle de yeni yapılan Spor Şurası Tüzüğü hakkında görüş alışverişinde bulunulmuş ve konu ile ilgili olarak tavsiye kararı üretilmiştir. Alınan tavsiye kararı diğer spor federasyonları ile de paylaşılmış ve birçoğunun da bu hususta onayı alınmıştır.

Alınan tavsiye kararı aşağıdaki gibidir;
“Bizler spor federasyonları olarak hangi kurulda veya görevde kimlerin olup olmaması hususundaki yasal düzenlemelere iştirak eden kurumlar değiliz. Ancak hiçbir neden veya suç unsuru yokken bireylerin seçme ve/veya seçilme hakkının elinden alınmasını ve bunun bir tüzük değişikliği ile gerçekleştirilmesini katiyen uygun bulmuyoruz. Buna binaen Spor Dairesi Genel Yönetim Kurulu üyeliği ile alakalı yapılan değişikliğin “hukukta geriye yürümezlik” ilkesiyle çatışmakta olduğu düşüncesinde hemfikir olduğumuzu ve kararın tekrardan gözden geçirilmesini konusunda öneride bulunuyoruz.”

Voice Kıbrıs Haber


Benzer Haberler

Güney Kıbrıs’ta, e-polis dönemi başlıyor

Voice Kıbrıs Haber

“Bir-iki hafta içerisinde okullarla ilgili protokoller hazır olacak”

Voice Kıbrıs Haber

Başkanlığa Ahmet İyigün seçildi

Voice Kıbrıs Haber

“Covid 19 salgınını birlikte başaracağız”

Voice Kıbrıs Haber

Dev yolcu uçağına yıldırım çarptı

Girne Belediyesi, ağır vasıta trafiğine kısıtlama getirileceğini açıkladı

Voice Kıbrıs Haber