CoronavirüsFeatured

“Karantina ücretini herkes kendisi ödeyecek”

Bakanlar Kurulu, salgına karşı ek tedbirler aldı.

Bakanlar Kurulu Sözcüsü Özersay, yurt dışından gelip kısa süreli karantinaya girecek olan herkesin, vatandaş olsun veya olmasın karantina ücretini kendinin ödeyeceğini vurgulayarak, bunun bir istisnası olacağını, üniversite öğrencilerinin karantina ücretlerini ödemeyeceğini kaydetti.

Sağlık ve benzeri nedenlerle sevk ile yurt dışına gönderilen vatandaşların geri geleceklerinde karantina ücreti ödemeyeceğine, bunun ücretinin Maliye Bakanlığı tarafından ödeneceğine işaret eden Özersay, kısa bir süre önce kamuda kronik rahatsızlığı olan ve risk grubunda olan çalışanlara ilişkin yapılan düzenlemeleri  de anımsattı.

Özersay, benzeri bir düzenlemenin özel sektör çalışanları için de yapılması yönünde bugünkü Bakanlar Kurulu’nda bir karar ürettiklerine işaret ederek, risk grubunda olan özel sektör çalışanlarının Sağlık Bakanlığı Sağlık Kurulu’ndan alacağı raporla, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’ndan belirli bir maaş desteği almasının mümkün kılınacağını açıkladı.

KARARLAR YARIN SABAHTAN İTİBAREN YÜRÜRLÜĞE GİRECEK

Alınan kararların yarın sabahtan itibaren yürürlüğe gireceğini vurgulayan Kudret Özersay, yaşanan süreç içinde ihtiyaçların sürekli değiştiğini, şu an için salgının kontrol altında olduğunu, kontrol dışına çıkmaması için değişen ihtiyaçlar ve değişen şartlar çerçevesinde önümüzdeki günlerde alınan tedbirlerin daha da ağırlaştırılabileceğini veya ilave tedbirlerin alınabileceğini söyledi.

Hükümetin salgının önlemesi yönünde tedbir almasının önemine işaret eden Özersay, bu tedbirlerin uygulanmasının ve denetlenmesinin önemli olduğunu, hükümet olarak sorumluluklarının bilincinde olduklarını vurguladı.

Bireylerin kendilerini koruması ve kendi tedbirini almasının da önemine işaret eden Özersay, toplum olarak gerekli hassasiyetin gösterilmesini istedi.

Özersay, salgının, KKTC’de kontrol altında götürülebildiğini, hükümetin zaman zaman görüş ayrılıkları bulunsa da, salgının kontrol dışı olmaması için hükümet olarak gerekli kararlılığı göstermeye devam edeceklerini kaydetti.

Açıklamaları ardından soruları da yanıtlayan Özersay, ülkeye 3 gün veya daha kısa süre gelecekler için karantinasız girişin Sağlık Kurulu ve Sağlık Bakanlığı’nın vereceği izne tabi olacağını kaydetti.
Özersay, izne tabi olacak kişilerin çift test uygulaması ile ülkeye gelerek, 3 günü doldurmadan geri dönmeleri gerekeceğini ifade etti.

Özersay, bugünkü toplantıda sadece seçim kampanya sürecine ilişkin bir karar alındığını, bunun haricinde seçim için bir karar alınmadığını, çünkü şu an için bir seçimin söz konusu olmadığını söyledi.

Seçim günü bugünkü şartların devam etmesi halinde seçimin iptalinin söz konusu olamayacağını ifade eden Özersay, başka bir soru üzerine ise, cafe, restoran ve meyhaneler için daha önce bir genelge yayımladığını, bunların bu çerçevede denetleneceğini sözlerine ekledi.

(TAK)


Benzer Haberler

Akşener’den İYİ Parti kurultayında “veda” konuşması

BBC Türkçe

Uzmanından “endokrin bozucu kimyasallar” uyarısı

AA

İnşaat alanında ölü olarak bulunmuştu, polisten yeni açıklama!

Voice Kıbrıs Haber

Güçlüsoy “Yeni bir üniversiteden, yeni bir rapor istemesi kararı olumlu”

TAK

Rum Başsavcı Sayıştay Başkanını mahkemeye verdi

TAK

Adıyaman’daki aileler bugün dönüyor

TAK