CoronavirüsFeatured

Bilgisayar ve tabletlerde KDV ile stopaj sıfırlandı

Bakanlar Kurulu, salgına karşı ek tedbirler aldı.

Bakanlar Kurulu Sözcüsü, Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Kudret Özersay, yaklaşık 4 saat süren toplantı sonrasında basına yaptığı açıklamada, bugünkü Bakanlar Kurulu toplantısında ülkeyi ve dünyayı etkisi altına alan Covit 19 salgınıyla ilgili bir takım ek tedbirlerin alındığını söyledi.

BİLGİSAYAR VE TABLETLERDE GEREK KDV’Yİ, GEREKSE GÜMRÜK STOPAJI SIFIRLAMA

Özellikle 1 Ekime kadar online eğitimin devamını kolaylaştırma adına da bir takım düzenlemeler yapıldığına işaret eden Kudret Özersay, tablet ve bilgisayar gibi cihazlarda yaşanan sıkıntıları bir nebze giderebilmek adına Maliye Bakanlığı’nın da önerisiyle bilgisayar ve tabletlerde gerek KDV’yi, gerekse gümrük ve stopajı sıfırlama yönünde bir karar üretildiğini belirtti.

Öte yandan devam eden cumhurbaşkanlığı seçim süreci konusunda da Bakanlar Kurulu’nun karar ürettiğini, bu çerçevede bütün seçim mitingleri ve kitle toplantılarının 1 Ekim’e kadar iptal edilmesine karar verildiğini ifade eden Özersay, spor müsabakaları ile ilgili olarak da müsabakaların 1 Ekim’e kadar seyircisiz yapılmasına karar verildiğini kaydetti.

Özersay, çocuk oyun alanlarının, topluca bulunulması söz konusu olan park alanlarının da 1 Ekim’e kadar kapanması kararı alındığını, ancak bireysel spor çalışmalarının yapılabileceğini söyledi.

OKUL ÖNCESİ, İLKOKUL 1. VE 2. SINIFLAR YÜZ YÜZE EĞİTİME DEVAM EDECEK, BUNLARIN DIŞINDAKİ OKULLAR 1 EKİM’DE AÇILACAK

Eğitimle ilgili alınan kararları da açıklayan Kudret Özersay, ülkede dün itibarıyla yüz yüze eğitime başlayan okul öncesi, ilkokul 1 v 2. sınıfların eğitime sıkı bir tedbir ve denetimle devam etmesine karar verildiğini söyledi.

Öte yandan, bunun dışında kalan ister özel okul, ister devlet okullarında olsun eğitimin 1 Ekim tarihine kadar başlamamasına karar verildiğini ifade eden Özersay, o güne kadar alınacak başka ilave tedbirlerle 1 Ekim tarihi geldiğinde eğitime yeniden başlanması düşüncesinde olduklarını aktardı.

Eğitimin yapılmaması değil, sadece 1 Ekime kadar bazı düzeylerde eğitime ara verilmesi yönünde bir karar aldıklarına dikkat çeken Özersay, 1 Ekim’den itibaren eğitime başlanması için bazı ilave tedbirlerin de bugünkü toplantıda ele alındığını kaydetti.

DERSANE, ETÜD VE KREŞLER AÇIK KALMAYA DEVAM EDECEK

Dershane, etüt ve kreşlerin açık kalmaya devam edeceğine dikkat çeken Özersay,  üniversiteler konusunda ise daha önce alınan yüzde 40 online, yüzde 60 yüz yüze eğitim kararını hatırlattı, bugün özellikle üniversite öğrencilerinin ülkeye kademeli şekilde gelişini düzenlemek, planlamak ve kolaylaştırmak için Eğitim, Bayındırlık ve Ulaştırma  ile Sağlık Bakanlıklarının ayrıca toplantı yapmasına karar verildiğini söyledi.

Özersay,  bu öğrenciler için yerine göre özel uçak veya gemi seferiyle, kolaylaştırılmış ancak planlanmış şekilde adaya gelmesinin düzenlenmesine karar verildiğini aktardı.

(TAK)


Benzer Haberler

Güneyde vergi gelirlerinde önemli bir düşüş yaşandı

Voice Kıbrıs Haber

Hırsızlık yapan şahıslar 417 ve 220 gündür ülkede kaçak yaşıyor

Voice Kıbrıs Haber

Rusya’da 10’dan fazla kişide koronavirüsün Hindistan varyantı tespit edildi

Voice Kıbrıs Haber

Kuir Kıbrıs, bu mücadele yolunda hep birlikte ilerleyeceğiz!

Voice Kıbrıs Haber

KKTC’deki akaryakıt krizi Rum basınında

Aslanköy’de bir grup çocuk COVID-19’a yakalandı

Voice Kıbrıs Haber