FeaturedKIBRIS

‘Kapalı kalan sektörler bu süreçte desteklenecek’

Kar-İş yetkilileri Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Dr. Faiz Sucuoğlu’nu ziyaret ederek sıkıntılarını aktarıp taleplerini iletti.

Korona virüs mücadelesindeki kapalılık sürecinde, 3000 çalışanı bulunan taşımacılık sektörünün çok zor bir dönemden geçtiğini belirten Kar-İş yetkilileri büyük belirsizlik içinde olduklarını ve alınmasını istedikleri bazı tedbirleri aktardı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Dr. Faiz Sucuoğlu da konuşmasında Kar-İş özelinde yaşanan sıkıntılar gibi bir çok sektörün zor bir süreç geçirdiğini vurgulayarak kapalı olan sektörlerin 15 mart, 30 Nisan 2020 tarihleri arasındaki sigorta yatırımlarının devlet tarafından yatırılması yönündeki çalışmanın tamamlandığını ve bu yöndeki önergenin Bakanlar Kurulu’na sunulacağını vurguladı.

Sektörlerin açılmasının ardından nasıl bir reaksiyon yaşanacağının izleneceğini belirten Bakan Sucuoğlu, üzerinde çalıştıkları yeni açılımlardan da bahsetti. İstihdamın devamının desteklenmesi noktasında kısmi çalışma yönteminin Bakanlar kurulunda görüşüleceğini dile getiren Sucuoğlu kapalı olan sektörlerin bu süreçte destekleneceğini ve ellerinden gelen katkıyı koymaya imkanlar ölçüsünde hazır olduklarının altını çizdi.

(Voice of the Island)


Benzer Haberler

Döviz piyasaları sakin seyrediyor

Voice Kıbrıs Haber

Yeşil Hat Tüzüğü’nün yürürlüğe girmesinin 20’nci yılı… Ledra Palace Otel’de etkinlik düzenlendi

TAK

“Serdal Gündüz, Ebeler ve Hemşireler Birliği’ne başvurması için yardım etti”

Voice Kıbrıs Haber

Şampiyon Melekler’in anısına “Yasak Şubat” adlı klip çekildi

TAK

Bazı bölgelerde 2 saatlik elektrik kesintisi yapılacak!

TAK

Mağusa’daki altı plaj 15 Mayıs itibarıyla hizmet vermeye başlıyor

TAK