FeaturedKIBRIS

Kamuda Yeni Mesai Uygulaması 1 Mart’a Kadar Ertelendi

Bakanlar Kurulu’nun aldığı karar uyarınca yarından itibaren yürürlüğe girecek mesaiye başlama ve bitiş saatleri 1 Mart’a kadar askıya alındı.

Bakanlar Kurulu’nun aldığı karar üzerine bugün kamuda örgütlü Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası ve Kamu Görevlileri Sendikası ortak basın toplantısı düzenleyerek, hükümetin aldığı kararı uygulamayacaklarını ve yarın bir günlük genel greve gideceklerini açıkladılar.

İki sendika, Hükümeti, kendileriyle görüşmeden mesai saatlerini değiştirmekle suçladı.

Öğleden sonra ise Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası ve Kamu Görevlileri Sendikası Başbakan Yardımcısı Maliye Bakanı Serdar Denktaş ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Hamza Ersan Saner ile biraraya geldi.

Toplantı sonunda sendikalarla diyaloğun önümüzdeki hafta Çarşamba günü devam etmesi ve iki sendikanın eylemlerini askıya alması yönünde mutabakat sağlandı.

Toplantıda ayrıca, 1 Mart tarihine kadar kamuda mesai saatlerinin değişmemesine ve eskiden olduğu gibi uygulanmasına karar verildi.

Başbakanlık da konuyla ilgili yazılı açıklamada bulundu. Başbakanlığın açıklamasışöyle:
“Bakanlar Kurulu’nun 7.2.2017 tarihli toplantısında alınan karar gereğince, 16 Şubat 2017 yani yarın yürürlüğe gireceği duyurulan yeni mesai saatleri uygulamasının, bugün sendikalarla yapılan görüşmeler çerçevesinde, yürürlüğe girişinin 1Mart tarihine kadar ertelenmesi yönünde karar alınmıştır.
Bu çerçevede, yarın kamuda mesai saatleri eski şekliyle uygulanacaktır. Ancak, dün Milli Eğitim Bakanlığınca açıklanmış olan okulların başlangıç ve bitiş saatlerinde bir değişiklik yapılmamıştır. Okullarda eğitim, Bakanlığın dün açıklamış olduğu başlangıç ve bitiş saatlerine göre uygulanacaktır.
Kamuda yeni çalışma saatleri, sendikalarla yapılacak görüşme ve istişareler sonrasında 1Mart 2017 tarihi itibarıyla yürürlüğe girecektir.”



Benzer Haberler

Eklektik Manifest – Lefkoşa Bienali’ne Giriş Projesi açılış etkinliği gerçekleşti

TAK

Bu yolu kullanacak sürücülerin dikkatine!

Voice Kıbrıs Haber

Anneler Günü Ercan Havalimanı’nda da kutlandı

Voice Kıbrıs Haber

Meclis’in gündeminde iki yasa tasarısı bulunuyor

TAK

Kibrit “Neyi kutluyoruz? Halen daha anlayamadık ve farkında olamadık mı?”

TAK

Hemşireler, Lefkoşa’da “Hemşireyi Fark Et” sloganıyla yürüdü

TAK