FeaturedKIBRIS

“Kamu imkânları kullanılarak esnafa karşı haksız rekabet yapılıyor!”

Alsancak bölge esnafından Mehmet Hayatseven, pandemi nedeniyle yaşadığı sıkıntıları Mavi gündem programında paylaştı.

Hayatseven “Kamu imkanları kullanılarak esnafa karşı yapılan haksız rekabetler, Alsancak halkına bir lütufmuş gibi sunulamaz.” sözleri ile Alsancak Belediyesi’nin açmış olduğu restoranlara karşı bölge esnafının ortaya koyduğu tepkiyi dile getirdi.

Alsancak bölgesinde yaşadıkları sıkıntıları da dile getiren Hayatseven, belediyenin bölgeye açtığı 4 restoranın haksız rekabet ortamı yarattığını ve bu durumun bölge esnafının tepkisine neden olduğunu, büyük bir üzüntüyle karşılandığını anlattı.

Hayatseven; “Sevdiğimiz aşık olduğumuz bölgemizin kalkınması için bölge esnafları olarak her türlü yardıma ve bölgemize her türlü yatırımı kazandırmanın mutluluğunu yaşarken ne yazık ki bir kamu kuruluşumuz olan Alsancak belediyesi yönetimi ile bölge restoranları arasında haksız bir rekabet başlamıştır ve her türlü yardımı yaptığımız vergilerimizi ödediğimiz ve her zaman yardıma da hazır olduğumuz belde yönetiminin bu haksız rekabeti bizleri üzmektedir.” dedi.

Belediye yetkilileri ile yapmış oldukları toplantılar sonucunda belediyenin bölgede dördüncü restorandı açtığını ve bunu doğru bulmadıklarını çünkü kamu kuruluşu ile bir özel sektörün rekabet edebilecek gücünün olmadığını, söyledi. Hayatseven sözlerine “Türkiye Cumhuriyeti elçiliği tarafından verilen hibeler ile yapılan, devletimiz tarafından yine verilen araziler üzerine inşa edilen, devletten almış olduğu katkılar ve bölge esnafından toplanan vergiler ile belediyeyi halka hizmet yolundan çıkaran ve bir işletme gibi düşünen bir zihniyetle karşı karşıyayız. Belediye ile yaptığımız toplantıda, büyük bir çocukluk haklı olmamızı savunmasına rağmen bir sonuç alınamamıştır. Kişiler arasındaki rekabet her zaman kaliteyi artırır bunu onur ve gururla söyleyebilirim fakat ne yazık ki kamu özel rekabeti ile karşı karşıyayız.” dedi

Bölge Restoranları olarak imza topladıklarını belirten Hayatseven, Restorancılar Birliği ve birlik başkanı Salih Kayım’ın da kendilerine destek olduğunu, birlik avukatı tarafından haksız rekabet kuruluna gerekli şikâyetlerin de yapıldığını kamuoyu ile paylaştıklarını açıkladı.

Mehmet Hayatseven bölgemizdeki esnaflara ve belediye yetkililerine çağrı bulunarak; “Bugün restoranlar için başlatılan haksız rekabet yarın bir başka birim üzerinde de başlayabilir. Buradan Alsancak halkımıza ve Belediye çalışanlarımıza da en içten sevgilerimizi saygılarımız sunar Belediyemizin bölgemiz için yaptığı yatırımlara karşı olmadığımızı aksine destek olduğumuzu fakat esnafa yönelik yapılan haksız rekabetin kabul edilebilir olmadığını söylemek isterim. Kamu imkânları kullanılarak esnafa karşı yapılan haksız rekabetler halkına bir lütufmuş gibi sunulamaz.” Dedi.

Hayatseven, Kapanma dönemlerini oldukça sıkıntılı geçirdiklerini, devlet ekonomisinin iyi olmayışından esnafın bir kez daha kapanmaya dayanacak gücü kalmadığını, devletten özel sektöre beklenen ve istenilen desteğin sağlanmadığını söyledi. Tekrar kapanmanın gündeme gelmesi durumunda içinden çıkılamayacak ekonomi kriz ile karşılaşacak olan esnafın krizi bu durumu kaldıramayacağını söyledi.

Voice Kıbrıs Haber/Mavi Ajans

 


Benzer Haberler

Bugün hava nasıl olacak?

Voice Kıbrıs Haber

Evinde ölü olarak bulundu!

Voice Kıbrıs Haber

Trafik ekiplerinin kontrol maksatlı durdurduğu araçta uyuşturucu çıktı!

Voice Kıbrıs Haber

Lefkoşa derbisi Çetinkaya’nın

BRT

21. Orkide Yürüyüşü Dilekkaya Ormanı’nda gerçekleşti

Voice Kıbrıs Haber

Hasipoğlu “İsias Davası’nın olası kasta dönmesi gerektiğini bir kez daha gözlemledik”

TAK