FeaturedKIBRIS

Kalkanlı – Güzelyurt yolu: ÖLÜM YOLU!

Bölgede yapılan yatırımların kent ile paralel geliştirilmediğini savunan GÜKAD, vatandaştan Kuzey Kıbrıs Ulaştırma Bakanlığı adına özür dileyerek dikkatli olmaları konusunda uyardı.

İşte Gükad’ın ÖZÜR ve UYARI mesajı;

Bölgemize yapılan yatırımlar, kentimiz ile paralel geliştirilip planlanamıyor. ODTÜ dünya üniversiteleri içerisinde ilk 100’de! Güzelyurt ile ODTÜ KKK ve Kalkanlı arasında ulaşımı sağlayan yol ise trafik GÜVENSİZLİĞİNDE ilk 100’de! Güzelyurt esnafı  çarşısı ve kasabasıyla “iletişim ve ulaşımı” sağlaması gereken söz konusu “Kalkanlı Yolu”, yaya ve trafik güvenliğinden yoksul, otobüs durak ve yol cepleri ile ışıklandırma ve sinyalizasyonun olmayışı, güzergahı kullanan hiç kimseye güven vermemektedir! ODTÜ Kaltev ve kalkanlı kültür meydanı projeleri ancak ve ancak ulaşım ve üst yapının paralel gelişmesiyle değer bulacaktır. Olması gereken Güzelyurt ve köylerine sosyal ve ekonomik değer kazandıracak bu güzide bilim yuvasına ulaşımın en çağdaş modellerle projelendirilmesi, yaya  koşu  bisiklet yolları ile kalkanlı  kampus ve Güzelyurt‘un güvenli ve sağlıklı ilişki kurmasını sağlamaktır. 12 yılda böyle bir planlama yapılmadığı gibi her seçim dönemi ucuz vaadler verilmiştir. Sevgili vatandaşlar, öğrenciler ve öğretim görevlileri söz konusu ölüm yolunu kullanırken lütfen dikkatli olunuz. Özellikle öğrencilerimizin gözü yaşlı ailelere değil mezun olmuş evladına gururla bakan gözlerini görmek isteriz.

Bu güne kadar kendimiz ve siz misafirlerimiz için güvenli ve çağdaş yapılar yapamadığımız yaptıramadığımız için: ÖZÜR DİLERİZ.

GÜKAD Y.K.


Benzer Haberler

Havai fişek kullanımı mercek altında

TAK

8 kundaklama olayına karışan kişi tutuklandı

TAK

Afrodit yatağıyla ilgili öneri ikinci kez reddedildi

TAK

Kadınlar Konseyi’nin 49’uncu kuruluş yılında “Ayak İzleri” sergisi açıldı

TAK

Döviz piyasalarında son rakamlar

Voice Kıbrıs Haber

Üstel ve Yılmaz’dan Ankara’da narenciye için mutabakat zaptı

TAK