FeaturedKIBRIS

KAD, iki toplum arasındaki yakınlaşmaya katkı koyacağız!

Kıbrıs Akademik Diyalog KAD Eşbaşkanı Dr. Yücel Vural, derneğin iki toplum arasındaki yakınlaşmayı destekleyecek çalışmalara her zaman katkı koyduğunu ifade ederek, KAD’ın adanın farklı şehir ve kasabalarında farklı etkinlikler düzenleyerek tabanda işbirliği olanakları yaratmaya çalıştığına vurgu yaptı.

Voice Of The Island 2018

Kıbrıs Akademik Diyalog (KAD)’ın başlattığı bir inisiyatif sonucunda, Yeri Belediye Başkanı Neophytos Papalazarou ile Galatya (Mehmetçik) Belediye Başkanı Cemil Sarıçizmeli, geçtiğimiz günlerde Yeri Belediyesi’nde bir görüşme gerçekleştirdi.

Dernekten yapılan açıklamaya göre, toplantıya Yeri Belediye Başkan Yardımcısı Marios Savva’nın yanısıra, bir grup KAD yönetim kurulu üyesi de katıldı.   

Toplantı sırasında söz alan KAD Eşbaşkanı Dr. Yücel Vural derneğin genel amaçlarından bahsettikten sonra KAD’ın iki toplum arasındaki yakınlaşmayı destekleyecek çalışmalara her zaman katkı koyduğunu kaydetti ve KAD’ın adanın farklı şehir ve kasabalarında farklı etkinlikler düzenleyerek tabanda işbirliği olanakları yaratmaya çalıştığına vurgu yaptı.

Vural, iki belediye başkanını bu toplantıda bir araya getirmenin de bu çabanın bir parçası olduğunu ifade etti.

Görüşmede belediye başkanları belediyelerinin yapısı, etkinlikleri, sorunları ve planlarını uygulamaya sokmakta karşılaştıkları zorluklar konusunda bilgi teatisinde bulundular. Bunun yanında, belediye başkanları kültürel alanda işbirliği yapma yolunda bir ön çalışma başlatma isteklerini de ifade ettiler.

KAD Eşbaşkanı bu çerçevede gerçekleştirilecek her türlü girişime derneğin tam destek vereceğinin altını çizdi.  

Tüm taraflar adanın yeniden birleştirilmesine katkı koymak adına yapılacak bu işbirliğinin temelinde dostça ve karşılıklı anlayışa dayalı bir ilişki geliştirmek olduğu konusunda mutabık kaldılar.

Bu inisiyatif, KAD, Mağusa İnisiyatifi, Politeia ve Siyasal Bilimler Topluluğu tarafından 7 Ekim 2017 tarihinde Galatya’da düzenlenen iki toplumlu bir konferansın sonucu olarak ortaya çıkmıştır.  

Voice Of The Island 2018



Benzer Haberler

Bakanlar Kurulu toplantısı sona erdi

Voice Kıbrıs Haber

Fidan “Türkiye ve Yunanistan arasında gerginliği azaltıcı bir mekanizmanın çalışıyor olması önemli”

AA

Eylem: “Saldırılara ve itibarsızlaştırmalara izin vermeyeceğiz”

TAK

Kıbrıs “Safe2Eat” kampanyasına 2’nci kez katılıyor

KHA

“Cezaevinde yaşanan cinsel şiddetin önüne geçmek için yapılacak her türlü çalışmaya katkı koymaya hazır”

TAK

21 yaşındaki kıza cinsel taciz iddiasıyla tutuklandı, görüntüler incelenecek!

Voice Kıbrıs Haber