FeaturedKIBRIS

“Kaç kişiye söz verdiniz de gerekli atamaları bir türlü yapamıyorsunuz?”

Cumhuriyetçi Türk Partisi Lefke Milletvekili Salahi Şahiner Meclis’te, “Başbakanın İlgilenmesi Gereken Sorunlar” konulu güncel konuşma yaptı.

Şahiner, balıkçı barınaklarıyla ilgili güncel bilgi vererek Yedidalga balıkçı barınağının zor durumda olduğunu, Lefke bölgesinde yolların da tadil edilmesi gerektiğini belirterek, Lefke bölgesinde mahkeme, hastane, CMS gibi farklı sorunların da yoğunluktan dolayı hiç gündeme gelemediğini söyledi.

Bakanlıklara tahsis edilen araç plakalarının kullanılmayarak sivil plakalarla gezilmesini eleştirerek sebebini soran Şahiner, hayat pahalılığının yüzde 13 civarında olduğu söylemlerinin gerçek olmadığını kaydetti.

Şahiner, solar izinler konusunda sürekli şikayet aldıklarını, ilgili birimlerin belirli kişilere yüksek mw izin verdiğini savunarak bunu eleştirdi ve Girne Bölgesinde yüzde 10’luk izinle alınan arazinin izinlerinin yükseltilerek satışa çıkarılması konusunun da araştırılması gereken bir konu olduğunu söyledi.

Yerli su üreticisinin su fonundan faydalanamayacak duruma geldiğini dile getiren Şahiner, belediye katkı paylarının da bilinçli şekilde düşük tutulduğunu bunun da belediyeleri zor durumda bıraktığını ifade etti.

E-devlet projelerinin kendi kaynaklarımızla yapılabileceğini ancak TC’den görevlendirilen şirketlerin (TÜRKSAT) 10 yıldır yol almadığını savunan Şahiner, turizm ve eğitime verilen teşviklerden de geri dönüş alınmasının zamanının geldiğini kaydetti.

“Kaç kişiye söz verdiniz de gerekli atamaları bir türlü yapamıyorsunuz” diye soran Şahiner, orman arazilerinde yapılamayan ilaçlamalar nedeniyle büyük kayıplar yaşandığını belirtti.

BRTK’da CTP’ye bir ambargo söz konusu olduğunu savunan Şahiner, başta narenciye sektörü olmak üzere farklı alanlarda yaşanan sıkıntılara örnekler verdi.

Şahiner, bankaların adrese teslim krediler verdiğini de savunarak bunu eleştirdi.

UBP Milletvekili Ziya Öztürkler’in, “Lefke bölgesinin yabancı öğrencilere bakış açısının nasıl olduğuyla” ilgili sorusuna yanıt veren Şahiner, kıt kanat kredilerin verilmesiyle yapılan yatırımların çoğunun sonlandırılmadığını ve geri dönüş sağlanamadığını, bölge halkının yabancı öğrencilere bakışının olumlu olduğunu söyledi.

UBP Milletvekili Sadık Gardiyanoğlu da, e-devlet projelerinin niye sonlandırılamadığıyla ilgili bilgi vererek, e-devlet yasasının bile olmadığı yerde başkasını suçlamanın doğru olmadığını kaydetti.

Şahiner de taahhütler yerine getirilmiyorsa yöntemin değiştirilmesi gerektiğini belirterek, yazılım için gelen şirketlerin de iyi niyetli olmadığını savundu. Şahiner, bir süredir hükümet yetkililerinin hediye etmek amaçlı 35 bin TL’lik tesbihler aldığını duyduklarını da aktardı.

OĞUZ

Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Oğuz, 35 bin TL’lik tesbih alınıp dağıtıldığı iddiasının basına düştüğünü, bunun teyide muhtaç bir bilgi olduğunu, kimsenin böyle birşeyden haberdar olmadığını söyledi.

Oğuz, Yedidalga balıkçı barınağında bir sorun olmadığını, Lefke yolundaki çalışmaların devam ettiğini, ormanlardaki havadan ilaçlamaya 2 yıldır ara verildiğini, Orman Dairesinin elindeki imkanların yeterli olmadığını kaydetti.

Oğuz, narenciyeyle ilgili sorunların sırasıyla çözüldüğünü, pazarlamayla ilgili de çalışmanın devam ettiğini söyleyerek, gümrük çalışanlarıyla ilgili kararın da bugün imzalandığını belirtti.


Benzer Haberler

Kıb-Tek’e 675 TL üzeri borcu olan abonelere uyarı

Voice Kıbrıs Haber

Küresel piyasalar Fed’in faizi sabit bırakma kararı sonrası karışık seyrediyor

Voice Kıbrıs Haber

Öfke patlamalarının damar işlevini bozabileceği uyarısı

Voice Kıbrıs Haber

Sterlin ve Euro’da son rakamlar! (2 Mayıs 2024 döviz kurları)

Voice Kıbrıs Haber

Meteoroloji Dairesi “Yer yer fırtınamsı rüzgar bekleniyor”

Voice Kıbrıs Haber

12. Uluslararası Kıbrıs İşçi Filmleri Festivali başlıyor

Voice Kıbrıs Haber