FeaturedKIBRIS

“İşlerine gelmediğinde ‘Lefkoşa’ kriterleri diye bastırıyorlar”

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı, BRT’de ‘17. Saat’ programına katılarak, Kamu İhale Yasası’nda planlanan değişiklikle ilgili eleştirileri yanıtladı.

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Arıklı, “Kamu İhale Yasası’nda değişiklik yapmak gerekiyor. Çünkü savcılığın görüşü doğrultusunda mevcut sözleşmenin uzatılabilmesi için Kamu İhale yasasında değişiklik yapmak gerekiyormuş. Savcılık görüşüne uygun olarak Kamu İhale Yasası’nda bir değişiklik yapılması konusunda Meclis’e önerge gönderildiğini düşünüyorum” dedi.

Arıklı, “Biliyorsunuz AKSA ile yapılan sözleşmenin süresi 2024’te bitecekti. Ama AKSA ile görüşmeler en az 18 ay öncesi başlaması gerekiyordu. 18 ay sonra bu görüşmeleri yapıp da belli bir noktaya geldiniz mi? Onu nasıl uzatacaksınız işte orada hukuki bir boşluk olduğu tespit edildi. Kamu İhale Yasasında bir değişiklik yapmak gerekiyordu. Dolayısıyla zannediyorum önümüzdeki hafta komitede görüşülüp kısa sürede geçer”diye konuştu.

Elektrik konusunun gündemden düşmediğine işaret eden Arıklı, “ Şuanda elektrikte bir sıkıntı görülmüyor. Çünkü pik değerleri normal seviyelerinde. Ama bir iki ay sonra yazın sıcağında pik
değerleri tekrar 400’ü bulduğunda ciddi sıkıntılarla karşılaşacağız. Çok acil bir şekilde yatırım yapmak gerekiyor. Devletin elektrik kurumunun böyle bir gücü olmadığı için tekrar bu konuda özel bir şirketten jeneratör talep edilecek”dedi.


Benzer Haberler

Kolombiya’daki sel felaketinde ölü sayısı 200’ü aştı

SysAdmin

7 kişi tutuklandı

Atakan: Yeni birimde on-line işlem yapılacak

Voice Kıbrıs Haber

AİHM Loizou’yu Taşınmaz Mal Komisyonu’na gönderdi

Hristodulidis hata yaptığını itiraf etti

Voice Kıbrıs Haber

‘Irkçılığı önlemek için ne yapıyorsunuz?’

Voice Kıbrıs Haber