FeaturedKIBRIS

Atakan: Yeni birimde on-line işlem yapılacak

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Tolga Atakan yeni binaya taşınan Araç Kayıt ve Ruhsatlandırma Biriminde tüm işlemlerin on-line yapılması çalışmalarının tamamlanmak üzere olduğunu açıkladı.

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Tolga Atakan sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Araç Kayıt ve Ruhsatlandırma Biriminin bayram tatilinden hemen sonra eski Kıbrıs Türk Hava Yolları binasına taşındığını anımsattı.

“ Gerek bayram tatili sonrası yaşanan yığılma gerek teknik sorunlar geride bıraktığımız hafta içinde vatandaşımıza “sorun” olarak yansıdı. 30 Ağustos tatilini fırsat bilerek özellikle sorun çıkaran tüm bilgisayarları yeniledik, serverleri güncelledik, teknik aksaklıkları giderdik” diyen Bakan Atakan,  ayın son gününde 5 saatte 672 işlemlik bir hıza ulaşıldığını, bu seviyenin daha da artırılacağını ifade etti.

Yeni Araç Kayıt ve Ruhsatlandırma Birimindeki tüm işlemlerin on-line bir şekilde yapılması çalışmalarının da tamamlanmak üzere olduğuna işaret eden Bakan Tolga Atakan, “3 farklı bakanlığa bağlı bir çok birimi bir araya toplayan veritabanı oluşturulması çalışmasında Eylül ayı ortasında test çalışmalarını tamamlayıp Ekim ayı içinde sistemi vatandaşımızın kullanımına sunmayı planlıyoruz.” Dedi.

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Tolga Atakan yeni binada hizmet verilecek süre boyunca mevcut Kıbrıs Türk Hava Yolları tabelasının, Kıbrıs Türkü’nün hem olumlu hem de olumsuz anlamda neler başarabildiğinin nişanesi olarak indirilmeyeceğini belirtti.

Kaynak: BRTK


Benzer Haberler

Erhürman “Göreceğimiz zarar, verdiğimiz zarara kıyasla daha fazla olacak”

Voice Kıbrıs Haber

Limasol’da olaylı paskalya gecesi… Maskeli gruplar yoldan geçen araçlara ve polislere molotofla saldırdı

TAK

Denetimlerde 1 kişi tutuklandı!

Voice Kıbrıs Haber

En çok yağış 17 kilogram olarak kaydedildi!

TAK

Levent Şonya hayatını kaybetti!

Voice Kıbrıs Haber

Tatar, Gambiya Cumhurbaşkanı ile görüştü

TAK