Kültür Sanat

İskele Belediyesi, Kültürlerin Kaynaşması Etkinliği’ne ev sahipliği yapacak

İskele Belediyesi 1 Nisan Pazar günü Kültürlerin Kaynaşması Etkinliği’ni 3’üncü kez düzenleyecek.Lütfiye Özipek konserinin de yer alacağı etkinlikle ilgili olarak İskele Avcılar Birliği lokalinde basın toplantısı düzenleyen İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu, etkinliğe Türkiye’nin yanı sıra Birleşik Krallık, Kazakistan, İran, Yemen, Libya, Nijerya, Türkmenistan, Afrika ve Ürdün mutfağına ait lezzetler ve kültürler olacağını söyledi.

Birçok farklı kültürün aynı çatı altında toplanacağını kaydeden Sadıkoğlu, etkinliğe olan ilginin her yıl artarak devam ettiğini söyledi.

Sadıkoğlu, festivalin açılış törenine Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile Başbakan Tufan Erhürman’ın da katılacağını kaydederek herkesi etkinliğe davet ederek konuşmasını tamamladı.

3’üncü kez düzenlenecek olan kültürlerin kaynaşması etkinliğinde Lütfiye Özipek, Grup Rast, Grup Oldies, Grup Karadeniz, Grup Cousin, Mağusa Müzik Bant ile Mustafa Eralp Kutbittin konser verecek.

Çeşitli dans gösterilerinin gerçekleştirileceği etkinlikte çocuklara yönelik olarak aktivitelerin yer aldığı Çocuk sokağı da oluşturulacak.

Gün boyu devam edecek olan etkinlikte yüzün üzerinde stant kurularak yöresel lezzet ve el işleri satışa sunulacak.


Benzer Haberler

21. Orkide Yürüyüşü Dilekkaya Ormanı’nda gerçekleşti

Voice Kıbrıs Haber

Creditwest Bank 30. yılında ilkokul çocuklarına yönelik resim yarışması düzenliyor

Voice Kıbrıs Haber

‘Herse ve Lokma Günü’ etkinliği yoğun katılım ile tamamlandı

Voice Kıbrıs Haber

“Timsah Ateşi” seyirciyle buluştu

Voice Kıbrıs Haber

Ödüllü sanatçıların eserlerinden oluşan “Güzel Sanatlar Nisan Sergisi” açıldı

Voice Kıbrıs Haber

“Çökme Tehlikesi Var” oyunu son kez sahnelenecek

TAK