FeaturedKIBRIS

İpekdal “Değişim artık kaçınılmazdır”

Kıbrıs Türk Serbest Çalışan Hekimler Birliği Asbaşkanı H. İlker İpekdal , sağlık alanında artık değişimin kaçınılmaz olduğunu söyledi.

14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla düzenlenen törende konuşan İpekdal, “İpe un serme döneminin bittiğini” , bunun yerine gerçekçi hedeflerin konulduğu, sağlıkta kademeli reform mantığının esas alınması gerektiğini kaydetti. İpekdal, “Her yerden başlamak yerine bir yerden başlamak şarttır” dedi.

“GENEL SAĞLIK SİGORTASI İÇİN KADEMELİ GEÇİŞ”

Ana hedefin, ülkenin sosyal, demografik ve coğrafi yapıları göz önüne alınarak kurgulanacak, kamu ve özelde çalışan hekimlerin birlikte entegre edildiği bir Genel Sağlık Sigorta sistemini kurmak olması gerektiğini ifade eden İpekdal, bu hedefe giderken izlenecek en verimli yollardan birisinin de Sosyal Sigortalar Dairesi üzerinden Genel Sağlık Sigortası’na kademeli geçiş olması gerektiğini kaydetti.

İpekdal, izlenmesi gereken diğer yolları ise, “kamu ve özeldeki acil ve ambulans hizmetlerinin birleştirilmesi, koruyucu hekimlik, halk sağlığı ve aile hekimliği uygulamalarında kamu ve özelde çalışan hekimlerin birleştirilmesi ve iş yeri hekimliğinin özelde çalışan hekimler üzerinden hayata geçirilmesi” olarak sıraladı.

İlker İpekdal, başta genetik bilgiler olmak üzere, sağlıkla ilgili tüm verilerin “dijital bir kalede” ve devlet kontrolünde işlenmesinin de hayati önem arz ettiğini belirtti.

Kamudaki meslektaşlarıyla denk koşullarda hizmet verememenin zorluklarını yaşamaya devam ettiklerini dile getiren İpekdal, özelde çalışan hekimlerin sorunlarının, hak ve kazanımlarının sadece Sağlık Bakanlığı tarafından değil, KTTB yönetimleri tarafından da görmezden gelindiğini söyledi.

Ücretler Tarifesi Tüzüğü ile ilgili çalışmalarının devam ettiğini belirten İpekdal, çeşitli nedenlerle otellerde, evlerde ve bazı iş yerlerinde yetkisiz sağlık uygulayıcıları sayısının giderek arttığına da dikkat çekti.

Reçete sürecine de değinen İpekdal, “Bizlerin yanında olmasını beklediğimiz KTTB yönetimini yine bizlerin karşısında bulduk” dedi. Birlik olarak üzerlerine düşen görevi aklıselim bir şekilde yürüttüklerine inanç belirten İpekdal, paydaşlarının da konuya daha sağduyulu yaklaşarak, sorunun bir an önce çözülmesi için adımlar atmalarını temenni etti.

İpekdal, “KTTB’nin kutsal çatısı altında geçici bulunanların, kendi siyasi görüşlerini bu çatı üzerinden genelleyerek söylemeleri, bunları afişlerle sokaklara taşımaları, sahnelemeleri kabul edilemez” diye konuştu.


Benzer Haberler

AÖA Yasa Tasarısı Genel Kurul’a sevk edildi

TAK

KTÖS’ten Meclis’e iki çalışma raporu

TAK

Özdenefe “Cumhurbaşkanı ve Meclis Başkanının ülke dışında bulunması hukukla ve devlet ciddiyeti ile bağdaşmıyor”

TAK

Döviz piyasalarındaki sakin seyir sürüyor

Voice Kıbrıs Haber

XVII. Evvel Zaman İçinde Lurucina Panayırı pazar günü yapılıyor

TAK

Çeler “Çocuklar arasında ciddi bir sınıf ayrımı var”

Voice Kıbrıs Haber